Koç: Paraşütle vekil oldu, duyarlılığı sömürüyor

CHP Sözcüsü Haluk Koç, Hüseyin Aygün’ün kaçırılmasıyla ilgili attığı tweet tartışmalara neden olan AKP’li Şamil Tayyar’a tepki gösterdi...
ANKARA - CHP MYK Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, genel merkezde düzenlediği basın toplantısında MYK toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.
Koç, Hüseyin Aygün'ün serbest bırakılacağına yönelik bazı iddiaların hatırlatılması üzerine, bunun henüz doğrulatılmadığını söyledi.
Türkiye'de ilk kez seçilmiş bir milletvekilinin kendi seçim bölgesinde yolu kesilerek, silahlı teröristler tarafından alıkonulduğunu ve kaçırıldığını belirten Koç, ''Olay tüm boyutlarıyla vahimdir. Başbakan ve iktidar, konunun vahametinin üzerini örtmeye çalışıyor. 'Her şey kontrolümüzde' açıklaması Sayın Başbakana ait. Bu sözleri kendisini dinleyen ve alkışlamak zorunda olanlara dahi inandırıcı gelmiyor artık. AKP sözcüsü Hüseyin Çelik, 'Bir milletvekili kaçırıldı, bir kaç Mehmet şehit oldu diye Meclis olağanüstü toplantıya çağrılamaz' gibi sıkıntılı bazı ifadelerle kendi iç dünyasını yansıtıyor'' dedi.
Şu anda PKK'nin elinde 26 kişinin tutulduğunu, bunlardan 8'inin kamu görevlisi olduğunu ifade eden Koç, ''Bu tablonun özeti şudur kısaca: PKK'lılar Doğu'da ve Güneydoğu'da saatlerce yolları keserek vatandaşlarımızı ve kamu görevlilerini kaçırabilmektedirler. Ulusal sınırlarımız içerisinde ellerini kollarını sallayarak, oradan oraya götürebilmektedirler. İstediği zaman getirip aynı yerde de serbest bırakabilmekteler” diye konuştu.
Terör ve Suriye konusunun Parlamento’da görüşülmesi gerektiğini bir kez daha vurgulayan Koç, ''Terörle mücadele ve Kürt meselesi konusunda siyasi irade AKP hükümetinin elinde ne yazık ki değildir. Doğru olan tek mutabakat ve çözüm zemini TBMM çatısıdır.''
AKP'li vekile tepki
Koç, AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yazdığı “PKK Hüseyin Aygün’ü misafir etmiş, muhabbetiniz bol olsun. Bu millet bu numarayı yemez” şeklindeki sözlerini değerlendirdi.
Haluk Koç, şöyle konuştu:
''Twitter çıktı mertlik bozuldu. Twitter'dan iki satır yazacağına mert olan çıkar ortada söyler bunu, alır cevabını.
Paraşütle milletvekili olanların kamuoyu duyarlılıklarını nasıl sömürdükleri ortadadır. Sayın Tayyar herhalde Ergenekon avukatlığından başka şimdi de komplo teorileri uzmanlığına soyundu. Kendi ayıbıyla baş başa bırakıyoruz.”
‘'Başka bir milletvekili de olabilirdi''
Aygün'ün kaçırılma nedeninin ne olabileceğine yönelik değerlendirmesinin sorulması üzerine Koç, "Bu Hüseyin Aygün de olabilir, başka bir milletvekili de olabilirdi. Yani Hüseyin Aygün özelinde her hangi bir ilişki kurmuyorum sadece bir milletvekilinin kaçırılması Türk siyasetinde ilk defa oluyor terör hareketlerinde muhatap olduğumuz süre boyunca'' dedi.
‘'Başbakan keşke daha erken arasaydı''
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuya ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu telefonla aramasına yönelik soruya da Koç, şu yanıtı verdi:
“Keşke kamuoyuna bu duyarlığı ifade ettikten sonra Sayın Başbakan, dün akşam 18.00-18.30'da oluşan olaydan sonra Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın TBMM Başkanı, Sayın Genelkurmay Başkanı aramışlardı, Sayın Başbakan da saat 12.00'de gecikerek bu aramayı yaptı.''
BDP’nin açıklaması
BDP'nin konuya ilişkin açıklamasının sorulması üzerine de Koç, ''Bir samimiyet testinden geçiyoruz. Açıklamalarla etkin olabildikleri alanlardaki eylemlerin birbirini tutması gerekir'' diye konuştu.
‘'Padişah değilsin''
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un ziyaretinin Ankara yerine İstanbul'da gerçekleşmesini de eleştiren Koç, görüşmenin Başbakan ve Cumhurbaşkanının Clinton'u değil, Clinton'un Başbakan ve Cumhurbaşkanını kabul ediyor görüntüsünde gerçekleştiğini savundu.
Görüşmenin ortaya çok ciddi sorular çıkardığını iddia eden Koç, şöyle devam etti:
''ABD, Rusya, İran, İsrail ekseninde Suriye bağlamındaki olayların ağırlığı nedir? Türkiye yangın yeri...Tüm bunlar hakkında 'Gelin TBMM'de meşru zeminde Genel Görüşme yapalım, bizleri bilgilendirin' diyoruz, 'Ulusal boyuttaki konular hakkında bizlere bilgi aktarın' diyoruz, 'Gerekirse uyarılarımızı TBMM zemininde bir ulusal duruş olarak ortaya koyalım' diyoruz. Sanki boşluğa konuşuyoruz. Başbakan, bunu söylemek zorundayım, ne yazık ki yemekli toplantılarda kin, nefret, öfke dolu konuşmalarla toplumu her yönden germeye, bölmeye çalışıyor, bu acı bir görüntüdür. 'Meclis'in toplanması terör örgütünün propagandasına yarar' diye ucuz, basit, sorumluluktan kaçan demagojik savunmalara sığınıyor. Başbakana hatırlatmak istiyoruz, Sayın Başbakan sorumluluklarınızı bileceksiniz. Unutmayın, siz demokratik bir ülkede seçilmiş Başbakansınız. Totaliter bir rejimde, bir buyurgan başkan, kral ya da padişah değilsiniz. Aklınızı hırslarınızın veya hiç tüketemediğiniz kinlerinizin önüne koymak zorundasınız.''
ÜYE YORUMLARI
Yorum YapFacebook Yorumları












