loading
close
SON DAKİKALAR

Kocaeli'de gözaltına alınan öğrenciler için bildiri dağıtıldı

Kocaeli'de gözaltına alınan öğrenciler için bildiri dağıtıldı
Tarih: 02.01.2013 - 18:04
Kategori: Sağlık, Yaşam

Kocaeli Üniversitesi öğrencileri, 12 öğrencinin gözaltına alınmasını protesto etmek amacıyla yapılacak eyleme katılım için bildiri dağıttı...

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampusu'nda bir araya gelen yaklaşık 50 öğrenci, dün çok sayıda eve yapılan baskınlarda "KCK'ye bağlı DYG'ye üye olmak" iddiası ile gözaltına alınan arkadaşları için bildiri dağıttı. Yarın saat 12.00'de Umuttepe Kampusu'nda yapılacak eyleme katılım için dağıtılan bildiride "Bizler Kocaeli Üniversitesi öğrencileri olarak AKP faşizminin uygulamış olduğu bu zulme karşı var olduğumuzu, yılmayacağımızı, direnişimizi yükselterek devam ettireceğimizi bildirerek, 3 Ocak Perşembe günü saat 12.00'de sosyal tesislerin önünde buluşuyoruz" ifadelerine yer verildi. Son dönemlerde Kocaeli Üniversitesi'nde yaşanan olaylara sosyal medyada dikkat çekmek amacıyla ise bu akşam saat 21.00'de twitterden "KOÜ direniyor" mesajının yayınlanacağı belirtildi.

Öte yandan gözaltına alınan 12 öğrencinin emniyetteki işlemleri için savcılıktan ek sürenin talep edildiği öğrenildi. Öğrencilerin Cuma günü adliyeye çıkarılması bekleniyor.

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları