loading
close
SON DAKİKALAR

Kolombiya FARC'ın ateşkes önerisini reddetti

Kolombiya FARC'ın ateşkes önerisini reddetti
Tarih: 07.09.2012 - 14:08
Kategori: Dünya

Kolombiya Hükümeti, FARC'ın ateş kes ilan edilmesi önerisini geri çevirdi...

Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, Kolombiya'daki bir askeri üste 100'den fazla general ve albayla görüşmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, FARC lideri Mauricio Jaramillo'nun ateşkes önerisinin kabulünün mümkün olmadığını belirterek, orduya ve polise isyancılara karşı saldırıları yoğunlaştırmaları talimatı verildiğini söyledi.

Herhangi bir ateşkesin söz konusu olmadığını ifade eden Santos, ''Nihai anlaşmaya varmadan hiçbir şey vermeyeceğiz. Bunun altını çizmek istiyorum'' dedi. Santos'un sözlerine FARC'tan henüz tepki gelmedi.

FARC, Kolombiya hükümeti ile barış görüşmelerinin 8 Ekim'de başlayacağını, görüşmelere gönderecekleri 3 arabulucudan birinin ABD'de tutuklu bulunan üst düzeydeki gerilla liderlerinden biri olduğunu kaydetmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü William Ostick de yaptığı açıklamada, Santos'un girişimini desteklediklerini belirterek, FARC'ın bu fırsatı değerlendirerek onlarca yıldan beri devam eden şiddete ve uyuşturucu madde kaçakçılığına son vermesini ümit ettikleri söylemişti.

FARC lideri Jaramillo, Küba'da düzenlediği basın toplantısında, Norveç'teki görüşmeler sırasında ateşkes ilan edilmesinin öncelikleri arasında olduğunu belirterek, ''Masaya oturur oturmaz ateşkes anlaşması yapılmasını önereceğiz ve bunu tartışacağız'' demişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları