loading
close
SON DAKİKALAR

Komünizmin merkezindeki ironi

Komünizmin merkezindeki ironi
Tarih: 02.11.2012 - 11:29
Kategori: Seyahat

Dünya'nın en yüksek oteli gelecek yıl Kuzey Kore'de açılacak...

Yapımına 1987 yılında başlanan, 1992 yılında Kuzey Kore'nin ekonomik krize girmesiyle inşaatı uzun bir süre durdurulan ve 2008 yılında tekrar inşasına başlanan Ryugyong otelinin, 2013 yılının yaz aylarında açılması bekleniyor.

Alman lüks otel işletmecisi Kempinski'nin işleteceği otelin açılışı, Kempinski CEO'su Reto Witter'a göre gelecek yılın Temmuz yada Ağustos ayında olacak. Böylece Kempinski, Kuzey Kore'de faaliyet gösteren ve batılı misafirperverliği öne çıkaran ilk şirket olacak.

Öte yandan Çin'in Kuzey Korey ile devam eden ticari partnerliğine ve en büyük turizm kaynağı olmasına rağmen, Amerikan ve Güney Kore vatandaşlarının Kuzeye yolculuğu konusunda Çin tarafından uyarılması dikkat çekiyor.

Kempinski CEO'su Witter ise "Bu pramit görünümlü canavar otel şehrin iş dünyasına yeni bir soluk getirecek. Kuzey Kore'nin bu oteli açma isteği ve bizim katkılarımızla bu otel adeta bir para basma makinesine dönüşecek" ifadelerini kullandı. Münih merkezli Kompenski şirketi, 2008 yılında Kuzey Kore hükümeti tarafından kazanılan 400 milyon dolarlık cep telefonu lisansı kapsamında Mısırlı Orascom Telekom Medya ve Teknoloji Holding şirketini de yönetiyor. Orascom, otelin inşaat işleri için şimdiden 180 milyon dolar harcadı.

Gayri-nakdi telafi

Witter'a göre Orascom yatırımları nakit olmayan yatırımlar tarafından finanse ediliyor çünkü Kuzey Kore'de nakit sıkıntısı var. Bu yüzden yatırımlar madencilik, hammadde, emtia ve borsalar tarafından finanse ediliyor.

105 kat, 1500 oda, 150 özel misafir odası

Dünya'nın en yüksek oteli ünvanına sahip olacak olan "Ryugyong" 105 kattan oluşuyor. 1500 kat ve 150 özel misafir odasıyla benzersiz bir hizmet sunmayı planladıklarını söyleyen Witter "Mağazalar, restoranlar ve gece klüpleri gelecek yılın ortalarına doğru tamamlanacak. Ayrıca zemin ve asma katlarda Orascom ofisleri de hizmete girecek" dedi.

Yerden 330 metre yüksekte

Gelecek yıl açılması beklenen otelin galasına sinema ve müzik dünyasından bir çok yıldızın davet edileceği belirtiliyor. Kore dilinde "söğütler başkenti" anlamına gelen Ryugyong, yüksek kamu ve ekonomik değeri olan binalarla ilgili veri toplayan Emprois GmbH'a göre yerden 330 metre yüksekliğiyle dünyanın en yüksek oteli olacak.

The Lira

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları