loading
close
SON DAKİKALAR

Konak Köprüsünün adı Madımak Köprüsü oldu

Konak Köprüsünün adı Madımak Köprüsü oldu
Tarih: 03.07.2013 - 17:01
Kategori: Yerel

Sivas katliamının 20.yılı protestolarının bir başka yeri de İzmir Konak meydanıydı...

CHP Konak ve Karabağlar ilçe gençlik kollarınca ortaklaşa düzenlenen etkinlikte konak meydanında bulunan köprüye madımak köprüsü adı verildi.

İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Mutlu Akpınar, Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz Eski millet vekili Sedat Uzunbay,Eski İl başkanı Tacettin Bayır Kadın Kolları İl Başkanı Özgün Utku unda katıldığı etkinliğe Emekli-sen konak şubesi yöneticileride katıldılar.

Etkinlikte ilk konuşmayı Konak İlçe Gençlik Kolları Başkanı Kemal Özdönmez yaptı. 

''Sizin hiç Babanız Yakıldı mı'' diye soran Özdönmez bu soruyu Metin Altıok'un Kızı Zeynep Altıok soruyor diye başlayan konuşmasında, ''20 yıldır yanıyor canımız, hala alevler içerideyiz. Bugün, yobazlar tarafından Sivas'ta aydınlarımızın, kardeşlerimizin, hocalarımızın katledilişinin 20. yılı. Tüm deliller, kişiler, koruyup kollayanlar ortada olmasına rağmen zaman aşımına uğramış bir leke var alnımızda. Alay edercesine düşürülmüş bir dava ve " Hayırlısı olsun" diyen bir başbakan var karşımızda. Türkiye Cumhuriyeti tarihine kara bir yıl olarak geçen 93 yılının olaylar silsilesinin parçası olan Sivas Katliamı, dönemin mevcut siyasi iktidarının ve cumhurbaşkanının Amerikan emperyalizminin maşası olmasının bir sonucudur. Bugün de göğsünü kabartarak BOP'un eş başkanıyım diyen Amerikan emperyalizm eden 93 yılı zihniyetinin bir aynası şu anda siyasal iktidardır.

Bu katliamda 35 kişi değil insanlık öldü yoldaşlarım! İnsanlık tarihi boyunca bu derece hain planlar Kızı İde re. Maraş, Çorum, Hocalı. Bosna'dan sonra Sivas'ta uygulanmış, vahşice Uludere ve Reyhanlı'da devam etmiştir. Bu acıları yaratan, yaşatan ve sonradan bu kişilere sahip çıkanları kınıyoruz ve lanetliyoruz.

Satır içi resim 1

Unutmayacağız! İhbar edeceğiz, ihtar edeceğiz ifşa edeceğiz!
• Hayati YAZICI: Gümrük ve Ticaret Bakanı
• Zeyid ASLAN: Akp Tokat Milletvekili
• Ali AŞLIK: Akp İzmir Milletvekili
• Haydar Kemal KURT: Akp İsparta Eski Milletvekili
• Mehmet Ali BULUT: Akp Maraş Eski Milletvekili
• Hüsnü TUNA: Akp Konya Eski Milletvekili
• Halil ORUM: Akp Afyon Eski Milletvekili
• Celal Mümtaz AKINCI: Anayasa Mahkemesi Üyesi

Kim mi bu saydıklarım? Sivas katliamım savunabilecek vicdansızlığa sahip siyasal iktidar ve devlet kurumlarda mevki sahibi yapılan ELERİ DEMOKRASİ örnekleri.

Yeterince can acıtılmamış gibi 3. Köprü ile vurdular CAN'lanmızı. Tarihteki en büyük Alevi katliamcısı olan Yavuz Sultan Selim’in adım verecekler 3. Köprüye. Kışkırtacaklar insanlarımızı. Devlet eliyle öteleyecekler. Tıpkı "Reyhanlı'da 53 Sünni vatandaşımız öldü" dedikleri gibi...

İşte tüm bunları gerçekleştirenleri kınıyoruz ve 3. Köprüye iktidarın verdiği bu isme karşılık biz de bugün bu köprüye yaşananların unutulmaması ve bir daha tekrarlanmaması için "MADIMAK" adım veriyoruz. Daha sonra bu acılan yaşayan insanlara ARTIK saygı göstererek, acılarım bir nebze de olsa hafifletmek için Madımak Kültür Merkezi'nin "Madımak Utanç Müzesi" olmasını talep ediyoruz.

Katliamda yaşamını kaybedenlere bir kez daha Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz diye bitirdi

Vişne Haber Ajansı/Emrullah Fırat

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları