loading
close
SON DAKİKALAR

Kongrede dev Öcalan posteri

Kongrede dev Öcalan posteri
Tarih: 14.10.2012 - 13:09
Kategori: Siyaset

BDP'nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi için binlerce kişi Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda toplandı...

Cumhuriyet BDP'nin 2. Olağanüstü Kongresi'ni Ayşe Sayın'ın izlenimleri ve Necati Savaş'ın fotoğraflarıyla izliyor...

BDP 2. Olağanüstü Kongresi bugün Ankara’da yapılıyor. Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda yapılan kongreye, salona asılan dev Abdullah Öcalan posteri damgasını vuruyor.

Daha önceki kongrelerde konuklar tarafından açılan posterler nedeniyle bile parti hakkında soruşturma başlatıldığı dikkate alındığında, üzerinde “Öcalan’a Özgürlük” yazan ve PKK liderini güvercinle gösteren posteriyle BDP’nin “herşeyi göze aldık” mesajı verdiği belirtiliyor.

Siyasi yasakaları nedeniyle BDP’ye üye olamayan bağımsız Mardin Milletvekili Ahmet Türk ve Van Milletvekili Aysel Tuğluk, DTK Eşbaşkanları sıfatıyla kongrede hazır bulunuyor. Tuğluk ve Türk, BDP eş başkanları Gültan Kışanak ve Selahattin Demirtaş ile birlikte salona girdi.

Kongrede Öcalan’ın kardeşi ve BDP parti meclisi üyesi Mehmet Öcalan ve kızkardeşleri Kevser ve Fatma Öcalan da hazır bulunuyor.

Daha önceki kongrelere katılan ve Kürt sorununun çözümü için AKP’yi adres gösterince BDP ile ipleri gerilen Leyla Zana’nın kongreye katılmaması dikkat çekiyor.

Kongrede konuşmalar genelde Kürtçe yapıldığı için gazetecilerin büyük bölümü konuşulanları anlamıyor.


Kongre programı

Kürtçe ve İngilizce tercümenin de yapılacağı BDP 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nin programına göre açılış ve divan seçiminin ardından saygı duruşu yapılacak, eş genel başkanların ve konukların konuşmalarının ardından faaliyet raporu ve mali raporlar okunarak görüşülecek. Kongre, eş genel başkanlar, PM ile MDK üyelerinin seçimi ile sona erecek.

Yabancı misafirler

Kongreye, Kürt kurum temsilcileri ve siyasetçileri ile Avrupa'dan da milletvekilleri, siyasetçiler ve kurum temsilcileri katılıyor. Alman Sol Parti Milletvekili ve AKPM Üyesi Andrej Hunko, İsveç Sosyal Demokrat Parti Temsilcisi Bertil Kinnunen, İsveç Sol Parti Milletvekili Jacob Johnson, Sırbistan Demokrat Partisi Milletvekili Konstantin Samofalov, Basklı Avrupa Parlamenteri Jon Inarritu, Cumhuriyetçi Türk Partisi PM Üyesi Ahmet Barçın, Yeni Kıbrıs Partisi Yürütme Kurulu Sekreteri Murat Kanatlı, Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan ve Örgüt Sekreteri Abdullah Korkmazhan, Rosa Luxemburg Vakfı Türkiye Direktörü Kadriye Karcı, İsveç Sosyal Demokratik Gençlik Başkanı Evin İncir de kongreye katılan isimler arasında yer alıyor.


Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları