loading
close
SON DAKİKALAR

Atatürk'ün ölüm yıldönümünde düşünceler

Onur Öymen
Tarih: 10.11.2019
Köşe: Diplomasi
Kaynak: www.istanbulgercegi.com

Onur Öymen; Atatürk’ün ışıklı yolunda yılmadan ilerleyenler ülkemizi onun çizdiği hedeflere mutlaka ulaştıracak ve Türkiye’nin dünyanın en ileri ve en saygın ülkeleri arasına yükselteceklerdir.

Büyük Atatürk’ün ölüm yıldönümünde, O’nu, yüksek kişiliğine, düşünce ve eserlerine duyduğumuz hayranlıkla, saygıyla ve minnetle anıyoruz.

Atatürk’ün önderliğindeki Kurtuluş Savaşının büyük bir zaferle sonuçlanmasından sonra İngiltere Başbakanı Llyod George, “İnsanlık tarihinde dâhiler pek ender görülür. Fakat kötü talih, Tanrı bir dâhiyi Türkiye’de dünyaya getirdi. Biz onunla çarpışmak zorunda kaldık. Mustafa Kemal gibi bir dâhiyi yenmemiz imkansızdı” diyor ve Başbakanlıktan istifa ediyordu.

Aynı şey Fransa meclisinde de oluyordu. Bazı milletvekilleri Başbakanı suçlayarak “haydutlarla antlaşma yaptınız.” demeleri üzerine. Başbakan Aristide Briand onlara şöyle cevap veriyordu: “Dağ başında haydutlar diye isimlendirdiğiniz kahraman Mustafa Kemal ve onun tüm askerleri burada olsalardı teker teker hepsinin heykellerini dikerdik. Böyle bir kahramanla antlaşma imzalamaktan gurur duydum.”

Yunanistan’ın Başbakanlarından Venizelos 1930 yılında Nobel Barış Komitesine gönderdiği bir mektupta Atatürk’ü Nobel Barış Ödülüne aday gösteriyordu.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO  1981 yılında aldığı bir kararla Atatürk’ün yüksek meziyetlerini ve barışçı kimliğini vurgulayarak  o yılı Atatürk yılı olarak ilan ediyordu.

Ülkemizin tarihine eşsiz kahramanlığı, devrimci kişiliği, laik ve demokratik dünya görüşü ile damgasını vuran ve bütün dünyanın saygısını kazanan Büyük Atatürk’ü bugün görmezlikten gelenler, onun adını bile anmaktan kaçınanlar, hatta onun eserlerini küçümsemeye çalışanlar var.

Güneşi balçıkla sıvamaya kalkışanlar hiçbir zaman başarılı olamamışlardır, bugün de, yarın da olamayacaklardır.

Atatürk’ün ışıklı yolunda yılmadan ilerleyenler ülkemizi onun çizdiği hedeflere mutlaka ulaştıracak ve Türkiye’nin dünyanın en ileri ve en saygın ülkeleri arasına yükselteceklerdir.

Saygılar, sevgiler.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları