loading
close
SON DAKİKALAR

Konya'da DİSK eylemi

Konya'da DİSK eylemi
Tarih: 17.10.2012 - 12:52
Kategori: Sendika

Toplu İş İlişkileri yasasına karşı Konya'da protesto eylemi gerçekleştirildi...

Türkiye’deki toplu sözleşme düzeni ve sendikal özgürlükler alanını düzenleyen “Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı’nın” 30 maddesi geçmiş, diğer maddelerin görüşülmesi 16 Ekim 2012 Salı gününe kalmıştı. DİSK, İLO normlarına uygun bir yasa çıkarılması için değişik bölgelerde protesto eylemleri yapmaya devam ediyor. Konya’da da yürüyüş ve Zafer Meydanı önünde saat 12.00’da kitlesel bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

İşçiler, DİSK Konya İl Temsilciliğinden Zafer Meydanına doğru kortej halinden sloganlarla yürüyüşe geçti. Basın açıklamasını DİSK İl Bölge Temsilcisi Ali Özçelik okudu.

Özçelik konuşmasında Yerli-yabancı parababalarının kârâ doymadığını, ülkemizi kendileri için “dikensiz gül bahçesine, ucuz işgücü cennetine” çevirmek istediklerini anlattı.

Ali Özçelik konuşmasında, başta TOBB olmak üzere TİSK gibi işveren örgütleri ve onların siyasi iktidarı olan AKP, Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısıyla sözde işçi örgütleri olan sarı konfederasyonlarla elele vererek bu sürece ortak olduklarını dile getirdi.

Basın açıklamasına halkın yoğun ilgisi olduğu gözlendi. Ağırlıklı olarak Nakliyat-İş Sendikası üyelerinin olduğu eyleme Sosyal –İş, Birleşik Metal-İş üyeleri katıldı. Ayrıca eyleme siyasi parti ve halk örgütleri temsilcileri de destek verdi.

Basın açıklamasında “kahrolsun sarı sendikacılık”, “TÜRK-İŞ + HAK-İŞ Yönetimi İhanetinin Bedelini İşçi Sınıfımıza Verecektir”, “AKP’nin Kölelik Yasalarına Boyun Eğmeyeceğiz”, “Kölelik Yasalarına Hayır” dövizlerini taşıdılar.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları