loading
close
SON DAKİKALAR

Konya'da Ekim gündemi

Konya'da Ekim gündemi
Tarih: 08.11.2012 - 15:58
Kategori: Medya

Medya Takip Merkezi, Ekim ayında Konya'nın en çok konuştuğu kişi ve haberleri derledi...

Medya Takip Merkezi (MTM), Konya’da öne çıkan kişi, kurum ve olaylarını belirlediği araştırmasını açıkladı. İşte medya verileriyle, Konya'nın Ekim ayı raporu:

Şehit polisler memleketleri Konya’da toprağa verildi… 

Antalya'da uygulama yapan polis ekiplerine, şizofreni hastası Çağrı Danışman'ın pompalı tüfekle ateş etmesi sonucu 3 polis memuru şehit oldu. Şehit polis memuru Mehmet Çolak için düzenlenen törene Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, İçişleri Bakanı Yardımcısı Osman Güneş, AKP Konya milletvekilleri Mustafa Kabakçı, Hüseyin Üzülmez, Cem Zorlu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Garnizon ve 3. Ana Jet Üs Komutanı Tümgeneral Yılmaz Özkaya, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, şehidin Antalya'da Yunus timindeki mesai arkadaşları, yakınları ve yaklaşık 5 bin vatandaş katıldı. 

Diğer Konyalı polis memuru Abdullah Bülbül için de Suludere köyünde bir tören düzenlendi. Törene Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, , Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, 3. Ana Jet Üs Komutanı Tümgeneral Yılmaz Özkaya, AKP Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, AKP Konya Milletvekili Gülay Samancı ile şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yeni Konya Stadyumu'nun temeli atıldı…

Yeni Konya stadyumu için temel atma töreni yapıldı. Törene Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç katıldı. Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, şehirlerin geçmişlerindeki görkemin, güzelliğin, bugün ve gelecekte de çalışan insanlarla hayat bulacağını belirterek, Konya'nın dünya ölçeğinde bir şehir olacağını söyledi. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da temelini atacakları Yeni Konya Stadyumu ile Konya'nın, İç Anadolu'nun en büyük spor kenti haline geleceğini dile getirdi. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 400 bin metrekare alan üzerinde yaptırılacak stadyumun, 42 bin kişi kapasiteli olacağı ve 2013 yılında tamamlanmasının hedeflendiği bildirildi.

Konya Genç Müsiad Türkiye Birincisi…

MÜSİAD Konya Şubesi, MÜSİAD Gençlik Kurulu 25. Genel Değerlendirme Toplantısı sonrasında şubeler arasında birincilik ödülü aldı. Yapılan tüm faaliyetlerinden ve üye katılımlarından puan alan şubeler, genel merkez tarafından değerlendirilerek puanlamaya tabi tutuldu. Yapılan değerlendirmeler sonucu Temmuz- Ağustos- Eylül ayları tamamında Genç MÜSİAD Konya Şubesi birinciliği elden bırakmadı. Genç MÜSİAD Rize Şubesi ikinci, Genç MÜSİAD Düzce Şubesi ise üçüncü seçildi.

“Okullar Hayat Olsun” projesinde pilot il Konya oldu…

‘Okullar Hayat Olsun’ projesi kapsamında Konya, pilot il olarak belirlendi. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz, proje il ilgili düzenlenen bilgilendirme toplantısında, projeyi pilot şehir olarak Konya’da başlatma fırsatı bulduklarını söyledi. Çok amaçlı olan projenin merkezi ve yerel yönetimlerin kaynak ve imkanlarının, işbirliği içinde halkın hizmetine sunulmasını hedeflediğini aktaran Ersöz, “Türkiye’de 42 bin tane okulumuz var. Bu 42 bin okul demek, 42 bin tane mesleki, sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetin yapılabileceği bir alan demek. Okullarımızın kapalı kalması, aslında ülkemizde bir kaynak israfına yol açmaktadır” dedi. Konya’da yapılan proje kapsamında 300’e yakın okul ve halk eğitim merkezinde 30 bin kursiyerin eğitim aldığına dikkat çekildi.

Konya’da Dünya Yürüyüş Günü yapıldı…

Dünya Sağlık Örgütü’nün fiziksel hareketliliğin sağlık açısından önemini vurgulamak amacıyla ilan ettiği 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle Konya’da ‘Sağlıklı Yaşam’ temalı yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe bedensel engelli milli sporcu Ömer Faruk Gönül de tekerlekli sandalyeyle katılarak destek verdi. Etkinlikte, katılımcılara elma ve su dağıtılarak sağlıklı yaşam ve sağlıklı beslenmeye vurgu yapıldı. Konya Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Saltuk Demir, Atatürk Stadı’nda başlatılan yürüyüş öncesi yaptığı konuşmada, vatandaşlara günde en az yarım saat tempolu yürüyüş yapması tavsiyesini verdi. 

En çok konuşulan Konyalı isimler

MTM’nin yapmış olduğu Ekim ayı raporuna göre, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ayın en çok konuşulan Konyalı ismi oldu. Suriye yolcu uçağının Ankara Esenboğa Havalimanı’na zorunlu iniş yaptırılmasının ardından Rusya, BM ve ABD gibi ülkelerle bir hayli yoğun gündemi olan Davutoğlu, Ekim ayı boyunca 21 bin 687 adet haber ve yazıda yer aldı.
Ayın öne çıkan bir diğer Konyalı ismi ise, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek idi. Akyürek, bin 492 haberle adından bahsettirdi. 

En çok konuşulan diğer Konyalılar ise sırası ile Aydın Nezih Doğan, Serdar Kalaycı, Mustafa Kabakçı, Mehmet Hançerli, Uğur İbrahim Altay, Faruk Bal, Atilla Kart, Cem Zorlu oldu.

Konya'da ayın dikkat çeken diğer gelişmeleri

• Venezuella’nın Margarita şehrinde yapılan İşitme Engelliler Dünya Judo Şampiyonası’nda Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Judo sporcusu Abdullah Sevinç, Dünya Şampiyonu oldu.

• Konya Veteriner hekimleri Odası 44. Olağan Genel Kurulu’nda mevcut başkan Ramazan Gürbüz, 5. kez başkan seçildi.

• Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası’nda bu sezon ilk kez gerçekleştirilen eleme turu müsabakaları 12-13-14 Ekim 2012 tarihlerinde oynandı. B Grubu eleme maçlarına ise Konya ev sahipliği yaptı.

• Konya Selçuklu Belediyesi, kelebekler için doğa parkı hazırlıyor. Yaklaşık 400 dönümlük araziye kurulacak parkta yüzlerce tür kelebek ve böcek doğal yaşam alanında gözlenebilecek. Proje yaklaşık 20 milyon TL’ye mal olacak.

Medya Takip Merkezi

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları