Koronavirüs salgınında ölenlerin sayısı 283 bini aştı

Dünyada koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 283 bin 877'ye yükseldi. Virüs bulaşan kişi sayısı ise 4 milyon 181 bin 218 oldu.
Çin'in Hubey eyaletinin Vuhan kentinde başlayan ve dünya geneline yayılan koronavirüs salgınında can kaybı ve virüs bulaşan kişi sayısı artmaya devam ediyor.
Bugün itibariyle ABD'de virüs bulaşan kişi sayısı 1 milyon 367 bin 638'e yükselirken hayatını kaybedenlerin sayısı da 80 bin 787'ye ulaştı.
ABD'nin ardından virüs bulaşan kişi sayısının en fazla olduğu ülke olan İspanya'da virüs bulaşan kişi sayısı 264 bin 663'e yükselirken can kaybı da 26 bin 621 oldu.
Vaka sayısında 3. sırada yer alan İngiltere'de ise hayatını kaybedenlerin sayısı 31 bin 855'e yükseldi. İngiltere'de enfekte olan kişi sayısı ise 219 bin 183.
Can kaybının en çok yaşandığı 3. ülke İtalya'da ise can kaybı 30 bin 560'a yükseldi. Enfekte olan kişi sayısı ise 219 bin 70'e ulaştı.
Vaka sayısında 5. sırada bulunan Rusya'da virüs bulaşan kişi sayısı 209 bin 688 olurken hayatını kaybedenlerin sayısı ise bin 915.
Vaka sayısında 171 bin 879 kişiyle 7. sırada yer alan Almanya'da ise can kaybı sayısı 7 bin 569 olarak kaydedildi.
Türkiye ise vaka sayısında 9. sırada can kaybında 12. sırada yer alıyor. Açıklanan son verilere göre Türkiye'de yaşamını yitirenlerin sayısı 3 bin 786, virüse yakalananların sayısı ise 138 bin 657 oldu.
Koronavirüs salgınıyla ilgili bazı ülkelerin güncel verileri şöyle:
.png)
*Country: Ülke
*Total cases: Toplam vaka
*New cases: Yeni vakalar
*Total deaths: Toplam ölüm
*New deaths: Yeni ölümle
*Total recovered: İyileşenler
ÜYE YORUMLARI
Yorum YapFacebook Yorumları












