loading
close
SON DAKİKALAR

Koronavirüs salgınından etkilenen tiyatro emekçileri için dayanışma kampanyası başlatıldı

Koronavirüs salgınından etkilenen tiyatro emekçileri için dayanışma kampanyası başlatıldı
Tarih: 27.05.2020 - 11:25
Kategori: Gündem

Koronavirüs salgını nedeniyle ekonomik olarak zor günler geçiren tiyatro emekçileriyle dayanışma için kampanya başlatıldı.

Koronaviürs pandemisi nedeniyle pek çok alanda olduğu gibi kültür sanat alanında da faaliyetler durduruldu. Ekonomik gelir elde edemeyen, maddi olarak zor durumdaki tiyatro emekçileri için dayanışma kampanyası başlatıldı.

Salgın nedeniyle meslek hayatı duran tiyatro emekçilerine destek olmak için https://dayanismanin100usiir.org isimli bir site kuruldu. Kampanyaya destek için çok sayıda sanatçı şiirler okudu. Dayanışma göstermek isteyen yurttaşlar, sitede belirlenen miktarları seçerek destekte bulunabiliyor.

Oyuncular Sendikası, İhtiyaç Haritası, Tiyatro Kooperatifi ve Temel İhtiyaç Derneği'nin paydaşı olduğu "Dayanışmanın 100’ü Şiir" sitesinde platformun kuruluş amacı şöyle anlatılıyor:
"Son senelerde Türkiye’de tiyatroyu adeta ayağa kaldıran, tamamen kendi imkânlarıyla, sadece tiyatrodan kazandıklarını yine tiyatroya yatırarak var olan bağımsız tiyatrolar bugün, Covid-19 salgınıyla birlikte eşi görülmemiş bir krizin içinde. Virüsün Türkiye’ye gelmesiyle birlikte tüm tiyatrolar kapılarını kapattı. Oyuncusundan dekorcusuna, yönetmeninden teknik ekibine kadar 2 binden fazla tiyatro emekçisi işsiz kalarak evlere kapandı.

Türkiye’de, hem nitelik hem de nicelik olarak son senelerde hız kazanan bağımsız tiyatro hareketinin bu krizden en az yarayı alarak çıkması için elimizden ne gelebileceğini düşünen bir grup olarak bir araya geldik, “İnsan dayanışmayla yaşar.” dedik ve Dayanışmanın 100’ü Şiir Platformu’nu kurduk."

Tiyatro emekçileriyle dayanışma için şiirler okuyan sanatçıların listesi şöyle:

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları