loading
close
SON DAKİKALAR

Koronavirüsten ölenlerin sayısının 56'ya çıktığı Çin'de yabani hayvanların ticareti yasaklandı

Koronavirüsten ölenlerin sayısının 56'ya çıktığı Çin'de yabani hayvanların ticareti yasaklandı
Tarih: 26.01.2020 - 14:53
Kategori: Dünya

Çin Devlet Başkanı'nın salgının tırmandığı uyarısı eşliğinde koronavirüsten ölenlerin sayısı 56'ya çıktı. İnsanların virüsü aldığı kaynak olduğu düşünülen

Çin'de koronavirüs salgınının çıktığı yer olan Hubey eyaletinde pazar sabahı itibarıyla yaklaşık 130 hastanın durumunun ciddi olduğu belirtildi.

Virüs bulaşmış kişilerle yakın temasta bulunmuş 7 bin kişi tıbbi gözetim altında tutulurken, virüsü yenip hastanelerden taburcu edilenlerin sayısı 85'e çıktı.

Hubey eyaletinde başkenti Vuhan ile yaklaşık 20 şehirde daha çok sıkı seyahat kısıtlamaları uygulanırken yaklaşık 50 milyon kişi karantina altına alınmış durumda.

Ulusal Sağlık Komisyonu, koronavirüsün bulaşma kabiliyetinin güçlendiği ve enfeksiyon sayısının daha da artabileceği uyarısını yaptı.

Koronavirüsün kuluçka döneminin 1-14 gün arası olduğunu ve bulaşmanın bu dönemde gerçekleştiğini aktaran Komisyon, bunun 2002-2003'te küresel çapta 800 can alan bir başka koronavirüsün neden olduğu SARS'tan farklı bir durum olduğunu belirtti.

Devlet Başkanı Şi Cinping, salgının tırmanması nedeniyle Çin'in vahim bir durumla karşı karşıya olduğunu ama salgını kontrol altına almak için verilen muazzam çaba sayesinde bu mücadeleyi kesinlikle kazanacağını söyledi.

Canlı ya da ölü yabani hayvan ticareti yasaklandı
Başta koronavirüsün yemeklerde tüketilen yarasa ya da yılan gibi yaban hayvanlarından insanlara geçtiği düşünülürken, Tarım ve Orman Bakanlıkları virüsün yayılmasını önleme çalışmaları kapsamında canlı ya da ölü yabani hayvanların ticaretini yasakladı.

Yaban hayvanlarının pazarlarda, süpermarketlerde, restoranlarda, e-ticaret platformalarında ticareti gibi herhangi bir yere taşınması, nakledilmesine de yasak getirildi.

Yaban hayvanlarının yetiştirildiği, beslendiği her yer karantina altına alındı.

Salgının başlangıç noktası olarak Vuhan'daki iki deniz mahsulleri pazarı görülüyor.

Kanada'ya sıçradı
Koronavirüsün Uzakdoğu ülkeleri, Avustralya, ABD ve Avrupa'da Fransa'ya sıçramasının ardından Kanada'da da boy gösterdiği öğrenildi.

Ontario Eyaleti Sağlık Hizmetleri Şefi Dr. David Williams, Kanada'daki ilk vakanın Toronto'da saptandığını duyurdu.

Williams, Çin'in Vuhan kentinden 22 Ocak günü Toronto'ya dönen 50'li yaşlarındaki erkek hastada söz konusu virüsün tespit edildiğini, hastanın müşahede altında tutulduğunu ve halk sağlığı açısından riskin çok düşük olduğunu ifade etti.

Çin dışında 12 ülkede daha tespit edildi
Böylece Çin’in Vuhan kentinde ilk kez ortaya çıktığı 12 Aralık 2019 tarihinden beri yeni tip koronavirüs Kanada, Amerika Birleşik Devletleri, Fransa, Japonya, Güney Kore, Tayvan, Tayland, Vietnam, Singapur, Nepal, Avustralya ve Malezya'ya da sıçradı. Buralarda virüsün görüldüğü kişilerin hepsi Vuhan seyahati yapmış.

Kaynak : Sputnik

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları