loading
close
SON DAKİKALAR

Köşk bileti Apo’nun cebinde

Köşk bileti Apo’nun cebinde
Tarih: 03.06.2014 - 11:45
Kategori: Siyaset

Erdoğan, 30 bin kişinin katiliyle siyasi müzakereyi de başlattı

Yalova ve Ağrı’da seçim kaybeden Başbakan, Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 50 oy oranını aşabilmek için İmralı’ya sığındı

AKP, ku­tup­laş­ma ile gi­di­len se­çim­de yüz­de 50’yi ge­çe­me­di­ği­ni Ağ­rı ve Ya­lo­va se­çi­min­de gör­dü. İki il­de de AK­P’­nin kar­şı­sın­da güç­lü olan CHP ve BDP’­nin aday­la­rı baş­kan se­çil­
Apo talimat verdi, Jandarma değişiyorApo talimat verdi, Jandarma değişiyor

di. İk­ti­dar par­ti­si­nin al­dı­ğı bu iki il­de­ki ye­nil­gi, Başbakan Tayyip Er­do­ğa­n’­ın ağustos plan­ı­nı da et­ki­le­di. 30 Mart ve 1 Ha­zi­ra­n- ­da yüz­de 43-45 ban­dı­na otu­ran AKP, yüz­de 50’yi geç­mek için HDP’­nin 5-6 pu­anı­na göz dik­ti.



HDP’­li üç mil­let­ve­ki­li İm­ra­lı­’ya gi­de­rek te­rö­rist ba­şı Abdullah Öca­la­n’­la bu­luş­tu­lar. Öca­la­n’­ın me­saj­la­rı­nı açıklayan İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Ön­der, hü­kü­met ile İm­ra­lı ara­sın­da sı­cak iliş­ki­ler yü­rü­dü­ğü­nü, 3 haf­ta için­de ‘si­ya­si gö­rüş­me­le­r’ ya­pı­la­ca­ğı­nı an­lat­tı.

Ön­der, Öca­la­n’­ın Köşk için, “Cum­hur­baş­kan­lı­ğı se­çi­mi­ni sis­tem üze­rin­den tar­tış­mak­ta fay­da var. Bi­zim işi­miz ki­şi­le­ri de­ğil, sis­te­mi tar­tış­mak­tır. Üç il­kem var; kap­sa­yı­cı­lık, de­mok­ra­tik si­ya­se­te olan inanç, ba­rı­şı ge­liş­tir­me­” de­di­ği­ni ak­tar­dı. Apo, görüşmede AKP’nin geç­miş­te sü­rek­li se­çim­le­ri ba­ha­ne ede­rek, adım at­ma­dı­ğı­nı söy­le­di. “Hep bir se­çim ba­ha­ne­si ar­ka­sı­na sı­ğı­na­rak ge­cik­ti­ri­ci bir tu­tum be­nim­se­miş­ti­” di­yen te­rö­rist ba­şı, hü­kü­me­tin ge­cik­me­li ola­rak bu nok­ta­ya gel­me­si­nin “u­mut ve­ri­ci­” ol­du­ğu­nu kay­det­ti.


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları