loading
close
SON DAKİKALAR

Köylüleri 'bakan sizi görecek' diye oyalayıp, bakanı başka kapıdan kaçırdılar!

Köylüleri 'bakan sizi görecek' diye oyalayıp, bakanı başka kapıdan kaçırdılar!
Tarih: 19.07.2020 - 16:55
Kategori: Yurt

Yıllardır Cumhur ittifakının adeta oy deposu olan Konya Ilgın'a bağlı Çavuşçugöl'ün köylüleri AKP'nin ayarlarını bozmaya devam ediyor.

Tarlalarının termik santrale kömür elde etmek için kamulaştırılmasına karşı direnen Konya Ilgın Çavuşçugöl köylüleri, Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli ile görüşemediler. Bakanla görüşmek için Konya'ya yürüyen çoğunluğu kadın Çavuşçugöllüler, Bakan Pakdemirli'nin toplantı yaptığı otelin önünde saatlerce bekletildi. 

BAKAN PAKDEMİRLİ, KÖYLÜLERDEN KAÇIRILDI
Önceki gün Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli ile görüşebilmek için ellerinde Türk bayrakları ile Konya'ya yürüyen Çavuşçugöllülerin tek amaçları dertlerini Pakdemirli'ye anlatabilmekti. Köye birkaç yüz metre uzaklıktaki tarlaların kömür ocağı yapılması için Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile ellerinden alınmasına karşı haftalardır direnen Çavuşçugöllüler, Bakan Pakdemirli'den tarım arazilerinin kömür ocağı yapılmasına izin verilmemesini isteyeceklerdi.

Evrensel'den Özer Akdemir'in haberine göre; Konya'da, Bakan'ın toplantı yaptığı otelin önünde üç saati aşkın bir süre bekletilen köylüler, "Bakan sizi görecek" diye otelin arka kapısından içeri alınırken aynı anda Bakan Pakdemirli ise otelin ön kapısından adeta köylülerden kaçırılarak çıkarıldı.

KÖYLERİNDEN SEÇTİKLERİ MİLLETVEKİLİ GÖRMEZDEN GELDİ
Çavuşçugöllüleri üzen, Bakan'ın bu şekilde kaçırılmasının yanı sıra köylüleri olan AKP Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir'in kendilerini görmezden gelmeleri oldu. Milletvekili Özdemir'in kendilerini görmezden gelmesine sitem eden bir Çavuşçugöllü kadın, "Köyümüzün milletvekili bizi görmezden geldi. Ben onun için arabalar süsledim, oylar attım, bayraklar salladım, o beni görmezlikten geldi. Niye bu kadar aşağılıyor bizleri? Biz onun köyündeniz. En azından bir selam verebilirdi. Ben şeker hastasıyım, saatlerce ayakta duruyorum. Bizim kapıda dikildiğimizi duymadı mı bunca zaman? Onun işine öyle geliyor. O zengin adam, biz fakir köylü!"

"BUGÜN KONYA'DA YARIN MECLİSİN ÖNÜNDE MÜCADELEMİZ SÜRECEK"
Bakan Pakdemirli ile görüştürülmeyen köylüler, Konya Valisi Vahdettin Özkan'la görüşebildiler. Köylüler, "Bizim mücadelemiz sonuna kadar devam edecek, bugün Konya'da yarın Ankara'da Meclisin önünde. Topraklarımızı savunmaya devam edeceğiz" dediler.

Ne olmuştu?

Konya Ilgın’a bağlı Çavuşcugöl Mahallesi'nde 3 Ocak'ta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu'nun 165 bin metrekare sahada kömür üretim faaliyetlerini devam ettirebilmesi için acil kamulaştırma kararı alınmıştı. Kararın ardından yaşam alanlarında kömür madeni istemediklerini, köyde her evde bir kanser hastası olduğunu belirten bölge sakinleri, acil kamulaştırma ve yeni maden sahasına oluşturulmasına tepki göstermişti.

Çavuşcugöl‘de doğup büyüyen AKP Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir ve Ilgın Belediye Başkanı Yalçın Ertaş köylülerle bir araya gelmiş, bir yurttaşın, "Memleketi bitirdiniz. Siz de hiç mi Allah korkusu yok?" sözlerine AKP'li vekil, "Köyü satan da, bitiren de şerefsizdir. Böyle bir terbiyesizlik görmedim" demişti.

Daha sonra, Ilgın Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu da köyü ziyaret etmiş, tepki gösteren yaşlı bir yurttaşa, "Terbiyesizlik yapma lan" diye çıkışmış, "Sen terbiyesizlik yapma lan? Sen kimsin de bana lan diyorsun" karşılığını almıştı.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları