loading
close
SON DAKİKALAR

''Köylüye eziyet kanunu''

''Köylüye eziyet kanunu''
Tarih: 11.11.2012 - 15:20
Kategori: Siyaset

CHP'li Haydar AKAR, CHP Grubu adına Genel Kurul'da konuşma yaptı...

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar AKAR Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının 15. Maddesi üzerinde önerge vererek CHP Grubu adına Genel kurul da konuşma yaptı. 

Konuşmasında AKAR yasanın köylere bir şey getirmediğini aksine köylünün hayvanlarına vermiş olduğu sudan bile para almanın teklifteki madde ile yürürlüğe gireceğini belirtti.Kocaelide ki 292 köyün tüzel kişiliklerini kaybettiğini ancak Balaban köyünün orman köyü olması nedeniyle buna direndiğini Büyükşehir belediyesinin de bu konuda yaptırım uygulayamadığı belirtirken bu kanuna bir madde ile orman köylerinden de su parası alınmasının yolunun açıldığını söyledi.

BALABAN KÖYÜ TESLİM OLMADI

AKAR konuşmasında Balaban köyünden örnekler verdi.Köylünün geçmişte dereden evlerine su getirdiğini bu suyu içme suyu yanında bahçelerinde de kullandıklarını ancak Büyükşehir belediyesinin bu suya fatura kesmek için 680 haneye fatura gönderdiğini köylünün bu faturaya ödemeyerek suyuna sahip çıktığını belirtti. Kanuna madde ekleyerek şimdi hiçbir emeği olmayan büyükşehirin su parası alma yoluna gideceğini söyledi.

AVLUBURUN KÖYÜNE EZİYET

Haydar Akar, Avluburun köyünde AKP’nin iktidara gelmeden önce 3 bin büyükbaş hayvan yetiştiren vatandaşın ancak şimdi 200 tane büyükbaş hayvanları kaldığını bununda . Bir ahırda iki tane büyükbaş hayvanı, ineği olan vatandaşın kendisine Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin kesmiş olduğu faturayı gösteriyor. Bu fatura tam 200 TL'lik fatura.
Şimdi, siz ne yapmaya çalışıyorsunuz, derdiniz ne? Köylüyü biraz daha mağdur etmek mi yoksa mazot 4 bin liraya ulaştığı yerde köylü ürününü değerlendiremezken, karşılayamazken cebindeki 5 kuruşu da alabilmek mi? Kaç tane daha vergi bindireceğinizin hesabını yaptınız mı? Kaç tane daha köylüye bu kanunla vergi getireceğinizin hesabını yapmanızı diliyorum''  dedi.

KARTEPE İLÇE OLDU DAĞILDI

Akar Kartepe hakkında; ''Kocaeli de beldelerin birleştirilerek ilçe olduğunu ancak Darıca için doğru olan uygulamanın Kartepe ilçesi için doğru olmadığını, birbirinden farklı yaşam tarzları olan on ayrı beldeden "Kartepe" diye bir ilçe yapıldı. Ne oldu biliyor musunuz? Bir beldede ilçe emniyet teşkilatı var, bir beldede ilçe millî eğitim müdürlüğü var, bir beldede kaymakamlık var, bir beldede belediye başkanlığı var. 

Vatandaş eskiden evinden çıkıp belediyeye gidip işlerini halledebilirken, vatandaş evinden çıkıp bir vasıtayla tüm idari ve sosyal işlerini halledebilirken şimdi üç tane vasıta değiştirmek zorunda kalıyor. Niye kalıyor biliyor musunuz? Çünkü ne bir kentte ring var, ne bir kent meydanı var, ne de bir kent olma özelliği var, böyle bir özellik yok. 

Her beldede 30-40 kişi ekmek yerken, şimdi sadece belediye başkanının bulunduğu beldedeki vatandaş yiyor. Sadece o belediye, belediye başkanının bulunduğu beldedeki esnafla ticaret yapıyor. Gerçekten mağdur oldu. Sosyal yaşam bitti, ekonomik yaşam bitti'' diyerek sözlerini tamamladı.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları