loading
close
SON DAKİKALAR

KPSS'de ayrıcalık

KPSS'de ayrıcalık
Tarih: 08.06.2014 - 12:23
Kategori: Gündem

Türban nedeniyle üniversiteden atılanlara maden yasasından kıyak çıktı...

AKP, 28 Şubat döneminde türban nedeniyle üniversiteden atılan ancak daha sonra çıkarılan eğitim affından yararlanıp eğitimini tamamlayanlara KPSS’siz memur olma kıyağı hazırlıyor. Düzenlenmenin taşeron ve maden ile ilgili torba yasaya eklenmesi bekleniyor. Ancak kıyak sadece türbanlıları kapsayacak. Aynı dönemde üniversiteden herhangi bir nedenle atılan diğer yurttaşları kapsamayacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Başörtüsünden dolayı kızlarımız okulların kapısından atıldılar. Şimdi kızlarımız başörtüsüyle okullarına rahatlıkla giriyorlar. Daha da iyi olacak” demişti.

AKP hükümeti, Soma faciasının ardından hazırlanan madencilik ve taşeron çalışma ile ilgili yasa taslağına bir düzenleme daha eklemeye hazırlanıyor. Düzenlemeden, 28 Şubat 1997’de kılık kıyafet nedeniyle yani türban gerekçesiyle üniversiteden atılan, ancak eğitimini daha sonra çıkarılan aftan yararlanarak tamamlayanlar yararlanacak. Bu kişiler devlet memuru olmak isterlerse KPSS’ye girmeyecek. Bu kişilerin başvuracağı kurumlar, ihtiyaçlarına göre yazılı ve sözlü sınav yapacaklar.

Düzenlemeden, aynı dönemde kılık kıyafet dışında bir nedenle üniversiteden atılanlar yararlanmayacak. Türbanlıların bu ayrıcalıktan yararlanmaları için YÖK’ten “Kılık kıyafet mevzuatına aykırı hareket ettiği gerekçesiyle atıldığını” belirtir bir belge almaları gerekecek. Böylece bu kişilerde memur olmak için gereken 40 yaş barajı da aranmayacak.


‘Daha iyi olacak’ demişti


Sık sık “Başörtüsünden dolayı kızlarımız okulların kapısından atıldılar. Mücadelemizi sabırla yürüttük, şimdi kızlarımız başörtüsüyle okullarına rahatlıkla giriyorlar. Daha da iyi olacak, bu ülkenin normalleşmesi lazım” açıklamasını yaparak birçok kişinin 28 Şubat mağduru olduğunu anlatan Başbakan Tayyip Erdoğan’ın aksine, bu düzenlemeden yararlanacakların sayısının 50-100 kişi olduğu belirtiliyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları