loading
close
SON DAKİKALAR

Küba'da sütyen kotası

Küba'da sütyen kotası
Tarih: 02.09.2014 - 12:38
Kategori: Kadın

Küba'da gümrük mevzuatında yeni düzenlemeler yürürlüğe kondu. Buna göre, Küba'ya gidenler bavulunda en fazla 24 sütyen taşıyabilecek.

Küba bavul ticaretiyle başa çıkmaya çalışıyor. Beş sene önce yapılan anlaşmalarla iki ülke arasındaki kısıtlamaların belirli oranda kaldırılmasıyla Kübalıların ABD 'ye seyahat etmeye başlaması birçok tüketim malzemesinin kısıtlı olduğu adada bavul ticaretinin önünü açtı.

Traş bıçağından kurşun kaleme kadar her türlü tüketim maddesinin taşındığı ticaret ağında 2 milyon dolarlık hacme ulaştı. Bavul ticaretindeki büyümenin iç piyasadaki karaborsacılık faaliyetlerini artırması Raul Castro yönetimini yeni tedbirler alma yoluna gitti.

24 SÜTYENDEN FAZLASINA İZİN YOK
41 sayfalık yeni gümrük mevzuatına göre, yolcuların bavullarında getirdiği bir çok ürünün miktarı düşürüldü. Örneğin daha önce 20 kilo çamaşır deterjanını bavuluna yerleştiren bir yolcu şimdi sadece 10 kiloyla yetinmek zorunda kalacak. Kısıtlama getirilen kalemlerden en dikkat çekeni ise ülkeye sokulacak sütyen miktarı oldu. Küba'ya giriş yapan bir yolcu daha önce bavulunda 48 sütyen taşıyabiliyorken, şimdi en fazla 24 adet sokabilecek.

Küba gümrüğü aynı zamanda bir yolcunun valizindeki eşyaların toplamının 1000 doları geçmesini de yasakladı. LED televizyonlardan bebek mobilyalarına kadar birçok ürünün geçişişinin yasal olduğu ülkede bu karar büyük tartışma yarattı.

BAVUL TİCARETİ KARABORSAYI TETİKLEDİ

Hükümet ise geçen sene sadece 66 televizyon ve 42 bilgisayarın bavul ticareti yoluyla gümrükten geçtiğini belirterek yapılan tartışmaların anlamsız olduğunu açıkladı. Küba ekonomisini araştıran Florida menşei The Havana Consulting Group'un adaya seyahat eden 1154 Küba ve ABD vatandaşıyla yaptığı bir araştırmaya göre, geçen yıl bavul ticareti yoluyla Küba'ya 2 milyon dolarlık ürün taşındı. Yolcu başına düşen ortalama miktar ise 3551 dolar oldu. (BUEONS AİRES /DHA)

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları