loading
close
SON DAKİKALAR

Küçük kıza tecavüze 14 yıl

Küçük kıza tecavüze 14 yıl
Tarih: 12.02.2012 - 02:06
Kategori: Şehir

Samsun'da geçen yıl 16 yaşında olan N.Ö.'ye tecavüz ettiği suçlamasıyla tutuksuz yargılanan 25 yaşındaki Halit Hakan A., 14 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı

Samsun’da 2009 yılı Ocak ayında meydana gelen olayda, evde annesiyle tartışan N.Ö., iddiaya göre arkadaşı Halit Hakan A.’ya mesaj atarak kendisini gelip almasını istedi.

İkili bir süre gezdikten sonra Halit Hakan A.’ya ait Kılıçdede Mahallesi’ndeki eve gitti. İki genç, eve çağırdıkları diğer arkadaşlarıyla konuşup sohbet etti. Gece yarısından sonra arkadaşları gidince Halit Hakan A., N.Ö. ile ilişkiye girmek istedi. Ancak genç kız bunu reddettti.

Bunun üzerine Halit Hakan A., iddiaya göre, boğazını sıkarak bağırmasını engellediği N.Ö. ile zorla ilişkiye girdi. Halit Hakan A., bir süre sonra uykuya dalarken, N.Ö. de sabaha karşı saat 04.00 sıralarında gizlice evden kaçarak polise gidip şikayetçi oldu.

Gözaltına alınan Halit Hakan A. çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, hakkında Samsun 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Yapılan yargılamalar sırasında yaklaşık 6 ay cezaevinde kaldıktan sonra üzerine atılan suç vasfının değişme olasılığı gözönüne alınarak tahliye edildi. 

Daha önceki duruşmada genç kıza aralarında gönül ilişkisi olduğunu söyleyen Halit Hakan A., "Kendi isteğiyle benim evime geldi. Onun da rızasıyla ilişkiye girdik. Zorla bir şey yapmadım" dedi.

Bugün yapılan son duruşmaya ise tutuksuz sanık Halit Hakan A. ve şikayetçi N.Ö. katılmadı. İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan gelen raporda ’genç kızın olay nedeniyle ruh sağlığının bozulduğu’ belirtilirken, mahkeme heyeti sanığa ’ırza geçme ve hürriyetten yoksun bırakma’ suçlarından 14 yıl 2 ay hapis cezası verdi.

Karar Yargıtay tarafından da onanırsa, tutuksuz sanık Halit Hakan A., cezaevine girecek. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları