loading
close
SON DAKİKALAR

Küçük tabak dar vücut demektir

Küçük tabak dar vücut demektir
Tarih: 11.12.2012 - 12:52
Kategori: Sağlık, Yaşam

Diyet yaparken en etkili çözüm yollarından birinin tabakları küçültmek olduğunu biliyor muydunuz?

Diyet yapmak isteyen ya da yapıp kilo vermeyi başaramayanlar için en önemli sorun mideden önce gözü doyurmayı becerememektir. İşte bu sorunu çözebilecek bir kaç basit öneri:

Büyük bir bardağın yarısını su veya meyve suyu ile doldurursanız, göreceğiniz yarısı cam olan, yani yarım dolu bir bardaktır. Aynı miktar su veya meyve suyunu daha küçük bir bardağa koyarsanız, tamamını dolduracağından, gözünüze hepsi dolu gözükür.

Yemeniz gereken ve doyacağınız miktar eğer 8 kaşıksa ve siz bu porsiyonu kocaman bir tabağın içine koyarsanız, muhtemelen önce gözünüz doymayacaktır. Oysa biraz daha küçük bir tabakta, dolu dolu yemek yediğinizi düşüneceksiniz.

Büyük tabakları ne yapacağınızı kara kara düşünmeyin. Atmaya kıyamıyorsanız, salata ve sebze tabağı olarak kullanın. Ana yemekler küçük tabaklara, haşlanmış sebze ve salatalar büyük tabaklara gitsin.

Ne yediğinizin farkında olarak yemek yeme alışkanlığına sahip misiniz? Yoksa tabağınıza koyulanla doymamanızın sebebi, aklınızın yemek dışında aktivitelerle meşgul olması mı?

Tabakların boyu küçüldü ama içinde ne var? Sağlıksız yemekleri daha az yemeniz elbette önemlidir ancak asıl hedef, sizi sağlıklı beslenme alışkanlığına geçirebilmek. Nelerden uzak durmanız gerekiyor?

Kepekli tahıllar, sebze ve yağsız proteinleri hayatınızda tutun! Nişastalar, işlenmiş gıdalar ve katma şekerlerden kaçının.

İlk küçük tabak deneyiminizde çok küçük tabaklar seçmeyin. Yoksa doymazsınız ve bu alışkanlıktan vazgeçersiniz. Orta boy bir tabak, bu alışkanlığınız için yeterli olacaktır. Ne kadar küçük olursa o kadar iyi olmaz, doğru küçüklüğü bulun.

Bir restoranda yemek yerken gelen porsiyona dikkat edin. Eğer büyükse yarısını yiyin ve geri kalanını paket yaptırın. Bu işin akşamı da var, o zaman yersiniz.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları