loading
close
SON DAKİKALAR

Kuddusi Okkır'ın vefatının üzeriden 12 yıl geçti

Kuddusi Okkır'ın vefatının üzeriden 12 yıl geçti
Tarih: 06.07.2020 - 09:35
Kategori: Gündem

12 yıl önce bugün "Ergenekon" soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilmesinin ardından Kuddusi Okkır hastanede hayatını kaybetti.

Bugün Ergenekon soruşturması kapsamında, 'örgüte finansal destek sağlamak' suçlaması ile tutuklanan, ancak sağlık sorunları nedeniyle 1 Temmuz 2008'de koma halinde tahliyesinden yaşamını yitiren Kuddusi Okkır'ın ölüm yıl dönümü. 

KumpasDer Kuddusi Okkır'ın ölüm yıl dönümü dolayısyla bir mesaj paylaştı. KumpasDer paylaşımında "Hak'ka yürüyüşünün 12.Yılında #KuddusiOkkır ı saygıyla rahmetle anıyoruz. Zulmün izleri hala çok taze ve o son bakışın hüznü hala yüreğimizi kanatıyor." ifadelerini kullandı. 

 

Ne olmuştu?

Ergenekon soruşturması kapsamında 20 Haziran 2007'de gözaltına alınıp, 4 gün sonra, 24 Haziran 2007'de tutuklandı.

Ergenekon örgütünün gizli kasası olmakla suçlanıyordu. Diğer tutuklular gibi, Tekirdağ F tipi cezaevine konuldu.

Ancak kötü cezaevi koşulları ve haksız suçlamalar Okkır'ın vücuduna hızla zarar verdi. Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde akciğer kanseri, beyin ve kemik metastasına yakalanan Okkır, aylarca hakimlerden tahliye kararı bekledi.

Tahliye kararı çıkmadığı gibi, tedavi için yeterli hastanelere de sevk edilmedi.

Okkır, ölümünden sadece 5 gün önce, 1 Temmuz 2008'de çıkabildi cezaevinden. Kuddusi Okkır'ın eşi Sabriye Okkır bu kararı, “ölüme tahliye” olarak değerlendirdi.

Kuddusi Okkır'ın adı tarihe Ergenekon kumpasının ilk şehidi olarak geçti. Okkır, neyle suçlandığını bilmeden, henüz soruşturmanın iddianamesini bile göremeden hayata gözlerini yummuştu.

 

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları