loading
close
SON DAKİKALAR

''Kullanılan biber gazının maliyeti ne kadar?''

''Kullanılan biber gazının maliyeti ne kadar?''
Tarih: 30.10.2012 - 16:24
Kategori: Gündem

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını engellemek için ne kadar biber gazı kullanıldığını sordu...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesi şöyle;

"29 Ekim 2012 günü yurt genelinde gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının çoğunda yurttaşlar ne yazık ki kolluk kuvvetlerinin müdahalesiyle karşılaşmıştır. Öyle ki, çoğu kutlama alanında yurttaşlara tazyikli su ve biber gazı sıkılmış, kimi kutlama alanında ise fiziksel şiddet yoğun olarak kendini göstermiştir. Kolluk kuvvetlerince uygulanan şiddet o kadar yoğunlaşmıştır ki, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında yurttaşlar ve milletvekilleri kolluk kuvvetlerinin şiddetinden kaçamamıştır.

Konuyla ilgili olarak;

1- 29 Ekim kutlamalarında kolluk kuvvetlerince yurttaşlara karşı kullanılan biber gazı miktarı ve kullanılan biber gazının ekonomik maliyeti nedir?

2- Aynı kutlamalarla ilgili olarak kaç kolluk kuvveti görevlendirilmiş olup, kaç helikopter, TOMA, panzer vb. araç hazır bulundurulmuş ve kullanılmıştır?

3- Yurt genelinde kolluk kuvvetlerince müdahalede bulunulan kutlamalarda kaç yurttaş için hangi hukuki gerekçe ile yakalama/gözaltı işlemi gerçekleştirilmiştir?"

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları