loading
close
SON DAKİKALAR

Kurşunlardan kaçmak için köprüden aşağı atladılar

Kurşunlardan kaçmak için köprüden aşağı atladılar
Tarih: 16.08.2013 - 20:30
Kategori: Dünya

Kahire'de darbe karşıtı göstericilere cami çıkışında ateş açıldı. Gerçek mermilerden kaçmak isteyen göstericelerden bazıları köprüden aşağıya atlayarak kurtulmaya çalıştı...

Kahire'de darbe karşıtı gösteriler birçok camide kılınan Cuma namazının ardından başladı ve camilerden çıkan göstericiler toplanacakları meydanlara doğru yürüyüşe geçti.

Ramses Meydanı'ndaki "Öfke Cuması" yürüyüşü sırasında darbe karşıtı göstericiler üzerine gerçek mermilerle atış açıldığı bildirildi. Kahire'deki bazı göstericiler açılan ateşten kaçmak için 15 Mayıs Köprüsü'nden aşağı atladı.

NBC muhabiri Ayman Mohyeldin Twitter 'dan "15 Mayıs köprüsünde bir taraftan ara ara açılan ateş, diğer taraftan atılan göz yaşartıcı gaz arasında mahsur kalan kalabalık bir oraya bir buraya koşuşturuyor" diye bildirdi. BBC Ortadoğu editörü Jeremy Bowen Twitter hesabından, "Şu anda Ramses Meydanı'na bir kilometreye yakın mesafedeyim. Meydandan, çok sayıda yaralı bisikletler ve mobiletlerle taşınıyor. Başından vurulmuş çok sayıda insan gördüm” notunu geçti.

AA muhabirlerinin Kahire, Giza, İsmailiye, Garbiyye ve Dekahliye vilayetlerindeki görgü tanıklarından aldığı bilgiye göre, göstericiler üzerine gerçek mermilerle ateş açılıyor. Diğer vilayetlerde ise güvenlik güçlerinin gösterilere göz yaşartıcı gazla müdahale ettiği ifade ediliyor.

AFP haber ajansı ülke genelinde Cuma namazları sonrası yapılan müdahaleler sonucu 12 kişinin öldüğünü bildirirken, Müslüman Kardeşler sadece Kahire’deki Ramses Meydanı’nda sayının 25’e ulaştığını açıkladı.

Yine AFP'ye göre, İsmailiye kentinde ise Mursi yanlısı protestocularla güvenlik güçleri arasındaki çatışmada beş gösterici vurularak öldürüldü. Ajans ayrıca Kahire'de cuma namazı sonrası Giza İstikamet Camii'nden çıkıp yürüyüşe geçen gruba güvenlik güçleri tarafından ateş açıldığını bildirdi.

Mısır resmi yayın organları, Kahire'deki bir kontrol noktasında bir polisin silahlı saldırıda öldürüldüğünü belirtti. Kahire'nin Nasır City, Mühendisin, Merc ve Sekinet bölgelerinde binlerce demokrasi taraftarı, camilerden çıkarak gösteri başlattı. Göstericiler bugünün adını "Öfke Cuması" koydu. Savunma Bakanı Abdulfettah Es Sisi aleyhine sloganlar atan ve katliamı kınayan binlerce gösterici, darbe karşıtı pankartlar taşıyor.

İskenderiye, Hurgada,Mansura, Marsa Matruh ve El Ariş kentlerinde Cuma namazlarının darbe karşıtı miting şeklinde geçtiği ve gösterilere katılımın yüksek olduğu bildiriliyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları