loading
close
SON DAKİKALAR

Kürt Kadın Web-Gazetesi FeminKurd Yayında

Kürt Kadın Web-Gazetesi FeminKurd Yayında
Tarih: 31.07.2012 - 13:21
Kategori: Kadın

LGBT toplumundan haberlere de yer veren ve kadınların çalıştığı, kadınlara hitap eden FeminKurd adında ilk Kürt kadın web gazetesi yayına başladı...

Sadece kadınların çalıştığı ve kadınlara hitap eden FeminKurd adında ilk Kürt kadın web gazetesi yayın yaşamına başlıyor. Diyarbakır merkezli FeminKurd web gazetesinde Kürt kadın haberleri esas alınarak, farklı kategorilerde Kürtçe ve Türkçe yazılar yer alacak. 

Hukuk köşesi, karikatür, video, haberler, köşe yazıları, tartışma platformlarının yanısıra Kürt kadınları tarafından şimdiye dek yayınlanmış periyodik yayınların dijital arşivlerine de yer verilecek.

FeminKurd Yayın Kurulu tarafından yapılan açıklamada, erkeklerin dünyasına itiraz eden Kürt kadınları tarafından kurulan sitenin amacının, erkek egemenlikli, erkek kafalı, erkek refleksli, erkek duygulu eril medyada kadınlara biçilen ‘figüran-yardımcı kadın’ rolüne karşı çıkmak olduğu vurgulandı.


Açıklamada “Erkeklerin uygun gördüğü ve izin verdiği olanakların gölgesine sığınmaya itiraz ediyoruz. Sizi kendimizin başrolde olduğu, kendi senaryomuzu yazdığımız, kendi repliklerimizi okuduğumuz ve kendimizin izlediği bir yaşam alanına davet ediyoruz. Siteye www.feminkurd.net adresinden ulaşılabilir” denildi.

Kaos

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları