loading
close
SON DAKİKALAR

'Kurultayın sürprizi Sarıgül ve Yavaş olacak'

'Kurultayın sürprizi Sarıgül ve Yavaş olacak'
Tarih: 16.08.2014 - 13:51
Kategori: Siyaset

3 gün sürecek Kurultay'da Sarıgül ve Yavaş daha görünür kılınacak iddiası.

İmza toplanmasını beklemeden kurultay kararını açıklayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun 3 günlük kurultay gündeminde; genel başkanlık seçiminin yanı sıra parti tüzüğü ve yönetim kadrolarında değişiklik de yer alıyor. Sarıgül ile Yavaş’ın yeni dönemde vitrine taşınması bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası yaşanan tartışmalar üzerine “baskın” kurultay kararı alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önümüzdeki günlerde parti içi muhalefetle hesaplaşmanın tarihini belirleyecek. Kurultayda radikal değişikliklere gitmeye hazırlanan CHP Lideri, bir kurultaya 3 önemli sonucu sığdırmaya çalışacak. Seçimli olağanüstü kurultayı 3 güne yaymayı planlayan Kılıçdaroğlu’nun 3’lü stratejisi şöyle:

1. GÜN: PARTİDE HESAPLAŞMA

Parti yönetiminin planlamasına göre kurultayın birinci günü genel başkanlık seçimi yapılacak. Genel başkanlık koltuğu için grup başkanvekilliği grevinden istifa etmeye hazırlanan Muharrem İnce, “ulusalcı” kanadın destek verdiği Emine Ülker Tarhan ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu nabız yokluyor. Delegelerin ve il başkanlarının desteğini arkasına alan Kılıçdaroğlu’nun, rakip kim olursa olsun, “hesaplaşarak,” genel seçimlere, “güven tazelemiş, iç sorunlarını çözmüş bir partinin lideri” pozisyonunda girmeyi planladığı belirtiliyor.

2. GÜN: TÜZÜKTE DEĞİŞİM

CHP Lideri, birinci gün zaferini ilan etmesi durumunda kurultayın ikinci gününde tüzük değişikliğine gidecek. Disiplinden ödün vermeyen yeni bir parti modelini hayata geçirmek isteyen Kılıçdaroğlu, seçimlerden başarıyla çıkılmasını sağlayacak değişiklikleri tüzükte yaptırmaya çalışacak.

3. GÜN: VİTRİNDE YENİLENME

CHP Lideri, kurultayın son günü parti meclisi seçimini gerçekleştirecek. Parti vitrininde köklü değişikliğe gitmeyi planlayan Kılıçdaroğlu’nun, bu değişimi sağlamak ve kendisine karşı isyan bayrağını çeken “ulusalcı” ve “Baykalcı” ekibi partiden tasfiye etmek için PM seçimlerini “blok listeyle” yapması bekleniyor. CHP Lideri’nin, bu çerçevede genç, dinamik ve yeni yüzleri vitrine taşıyacağı belirtiliyor. Kılıçdaroğlu’nun, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mustafa Sarıgül ile eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mansur Yavaş’ı da vitrinde öne çıkarmasına kesin gözüyle bakılıyor.

ADAYLIK İÇİN 120 DELEGE İMZASI GEREKİYOR

CHP Tüzüğü’ne göre “genel başkan” adayı olmak için toplam delege sayısının yüzde 10’unun imzası gerekiyor. Liderliğe soyunan isimlerin en az 120 delegeden imza almaları şart. Delegelerden bu imzayı toplayamayan hiçbir isim aday olamayacak.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları