loading
close
SON DAKİKALAR

Kuseyr'in tamamı Esad'ın kontrolünde

Kuseyr'in tamamı Esad'ın kontrolünde
Tarih: 05.06.2013 - 20:04
Kategori: Dünya

Suriye ordusu, haftalardır kuşatma altında tuttuğu stratejik öneme sahip Kuseyr kentine tamamen hâkim oldu...

Suriye’de iki yıldır devam eden iç savaşta uzun süredir muhaliflerin kontrolünde olan, Lübnan sınırındaki stratejik öneme sahip Kuseyr kenti Devlet Başkanı Beşar Esad’a bağlı birliklerin kontrolüne geçti. El Arabiya televizyonu da Suriyeli muhaliflerin Kuseyr kentinden dün gece yarısı çekildiklerini duyurdu. Lübnan sınırına yakın bir bölgede bulunan Kuseyr kentinde, Suriye yönetimine bağlı orduyla birlikte Lübnan'daki Hizbullah militanları da Özgür Suriye Ordusu ve diğer muhalif güçlerle çarpışıyordu.

Reuters haber ajansına bir açıklama gönderen muhalif güçler, ‘askeri teçhizat eksikliği’, ‘Hizbullah'ın işgali’ ve ‘Esad ordusunun büyük silah üstünlüğü’ nedeniyle kentten çekilme kararı aldıklarını söyledi. Açıklamada, hava bombardımanları nedeniyle çok fazla can kaybı olduğu, kentte çok sayıda da yaralı bulunduğu belirtildi.

‘YA TESLİM OLURLAR YA ÖLÜRLER’ 

Esad yönetimine bağlı Suriye ordusu da konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Ülkenin her köşesinde kontrolü ele geçirmek mücadeleye devam edeceğiz. Bize saldıranları demir yumrukla ezmekte tereddüt etmeyeceğiz. Kaderleri ya teslim olmak ya da ölüm olacak” denildi.


REUTERS – AP

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları