loading
close
SON DAKİKALAR

Kuzey Kore koronavirüs şüphesiyle 380 yabancıyı karantina altına aldı

Kuzey Kore koronavirüs şüphesiyle 380 yabancıyı karantina altına aldı
Tarih: 24.02.2020 - 10:15
Kategori: Dünya

Kuzey Kore, koronavirüsü salgınına karşı önlemler kapsamında ülkedeki 380 yabancı ülke vatandaşını karantina altına aldı.

Yonhap haber ajansı, Kore Merkezi Yayın Kuruluşu'na dayandırdığı haberinde yabancıların çoğunun Pyongyang'da görevli diplomatlar olduğunu duyurdu.

Yaklaşık 200 yabancı, son 30 gündür kaldıkları yerden çıkmıyordu, sürenin sona yaklaşmasıyla karantina uzaltıldı.

Kuzey Kore'de Covid-19 (koronavirüs) tanısı konulan bir vaka henüz yaşanmadı.

Yeni karantina süresinin ne olacağı bilinmiyor.

Güney Kore'de 7 kişi koronavirüs nedeniyle öldü, virüs 763 kişiye bulaştı. Güney Kore'de 11 ordu mensubunda koronavirüs görülmesinden sonra yaklaşık 7 bin asker de karantina altına alınmıştı.

Kuzey Kore'de henüz teyit edilen bir koronavirüs vakası yok ama Çin'in sınır komşusu olmasından dolayı virüsün ülkeye yayılabileceği kaygısı var.

Ülkeye giren tüm yabancı ülke vatandaşları zorunlu 30 günlük karantinaya alınıyor.

Kuzey Kore'de çok fazla yabancı ülke vatandaşı yok, bir uzmana göre Batılıların sayısı 200 civarında.

Maraton iptal edildi
Kuzey Koreli yetkililer, genelde tüm dünyadan katılım olan Pyongyang maratonunu iptal etti.

Kuzey Kore resmi medyası, Çin'e komşu Kuzey Pyongan vilayetinde yaklaşık 3 bin kişinin koronavirüs şüphesiyle takibe alındığını duyurdu.

Çin dışında koronavirüs vakasının en fazla olduğu yer Güney Kore. Özellikle son günlerde salgının ülkede hızla yayıldığı görüldü.

Orduda sekiz yeni vaka tespit edildi.

Çin'de ortaya çıkan yeni koronavirüs 29 ülkeye yayıldı.

Avrupa'da en fazla koronavirüsün en fazla görüldüğü ülke 152 vakayla İtalya oldu. İtalya'nın kuzeyindeki Lombardia ve Veneto'da yaklaşık 50 bin kişi iki haftalık karantinaya alındı.

İtalya'da en az üç kişi de virüs nedeniyle öldü.

İran'da da 43 koronavirüs vakası tespit edildi, virüsten kaynaklı ölümlerin sayısının da 8 olduğu bildirildi.

Türkiye'nin yanı sıra, Irak, Pakistan ve Ermenistan da İran'la sınırları kapattı. Afganistan karadan ve havadan İran'da seyahatleri askıya aldı.

Çin'de 2500'den fazla kişi koronavirüsten dolayı hayatını kaybetti. Ülkede 77.150 teyitli vaka görüldü.

İtalya'da üç kişinin ölmesinin ardından 11 kasabaya giriş-çıkış yasağı getirildi, Venedik Festivali durduruldu

İtalya'nın kuzeyindeki Lombardia ve Veneto bölgelerinde koronavirüs taşıyan 78 ve 77 yaşlarında iki kişi hayatını kaybetti. Dün öğle saatleri itibariyle ülkede çoğunluğu Lombardia ve Veneto bölgelerinde olmak üzere en az 130 koronavirüs vakası tespit edildi.

Lombardia ve Veneto'da toplamda yaklaşık 50 bin kişinin yaşadığı 11 kasabaya giriş-çıkış yasağı getirildi. Bu yerleşim yerlerinde yaşayanlardan evlerinden çıkmamaları da istendi.

Bakanlar Kurulu'nun dün gece aldığı kararla, giriş-çıkış yasağının uygulanması için polis güçleri yeterli olmazsa ordudan da destek istenecek.

Maçlar ertelendi, okullar tatil edildi
Virüsün görüldüğü bölgelerde bu hafta sonu yapılması planlanan 4 Serie A maçı da dahil olmak üzere spor müsabakaları ertelendi, kamuya açık iş yerleri kapatıldı.

Lombardia, Veneto ve Piemonte bögelerinde okullar bir hafta tatil edildi.

Veneto bölgesinde yer alan Venedik kentinin ünlü karnaval kutlamaları, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere iptal edildi. Dünyanın her yerinden turist çeken karnavalın gelecek Salı günü büyük kutlamalarla sona ermesi planlanıyordu.

İtalya İslami Cemaatler Birliği de, virüs tedbirleri alınan bölgelerdeki cemaatlere namazlar da dahil olmak üzere toplu aktiviteleri askıya alma çağrısı yaptı.

Virüsün yayılmasını önleme amaçlı tedbirleri açıklayan Başbakan Giuseppe Conte, muhalefetteki Lig lideri Matteo Salvini'nin dile getirdiği Schengen'in askıya alınması talebini ise reddetti.

Avrupa'da şu ana kadar koronavirüsün en yaygın görüldüğü ülke haline gelen İtalya'da salgın korkusu ve alınan olağanüstü tedbirler bugünkü gazetelerin manşetlerinde yer aldı. La Repubblica gazetesi "Kuzeyde virüs felci", Corriere della Sera "Virüsü izole etmek için şerit", La Stampa "İtalya kilit altında", Il Fatto Quotidiano "Virüs: Kuzey İtalya kuşatma altında", Il Giornale "Salgın yayılıyor. Kuzey kapandı" manşetleriyle çıktı.

Kaynak : BBC Türkçe

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları