loading
close
SON DAKİKALAR

''Kuzey Kore, Nükleer Silah Deneyecek''

''Kuzey Kore, Nükleer Silah Deneyecek''
Tarih: 28.04.2012 - 18:36
Kategori: Dünya

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu eski Genel Sekreteri Olli Heinonen'den korkutan açıklama...

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu eski Genel Sekreteri Olli Heinonen'den korkutan açıklama...

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) eski Genel Sekreteri Olli Heinonen, Kuzey Kore'nin yeni bir nükleer silah denemesine hazırlandığını iddia etti. 2010 yılına kadar UAEK'da görev yapan Heinonen, Kuzey Kore'nin bu denemesinde diğerlerinden farklı olarak plütonyum yerine uranyum kullanacağını söyledi.

Pyongyang yönetiminin yeni nükleer deneme hazırlığı yaptığı geçtiğimiz günlerde Japonya medyasında da yer almıştı. Japonya'nın önde gelen kanallarından Fuji, geçen hafta başında adını açıklamadığı yeklilerinden aldığı bilgiye göre Kuzey Kore'nin 3. nükleer deneme hazırlığı içinde olduğunu aktarmıştı.

Bu arada adının açıklanmasını istemeyen Güney Koreli yetkili de, Kuzey Kore'nin önceki 2 nükleer denemeyi gerçekleştirdiği Punggyeri'de gerekli inşaat hazırlıklarını tamamladığı kaydetti.

Öte yandan ABD'den konuya ilişkin farklı açıklamalar göze çarpıyor. ABD'nin Merkezi İstihbarat Ajanası'nın (CIA) eski askeri Kuzey Kore danışmanlarından Frederic Flach, Kuzey Kore'nin 3. nükleer denemeden öte yeni bir uzun menzilli roket denemesinde bulunacağını ifade etti. Flach, Kuzey Kore'nin yeni nükleer deneme yapmasının yüzde 50 ihtimalden az olduğunu dile getirdi.

Kuzey Kore, ilki 2006 ikincisi ise 2009 yılında iki kez nükleer başlıklı silah denemesi yapmıştı. Geçen günlerde başarısız uydu fırlatma girişiminde bulunan Kuzey Kore'nin şimdi de nasıl bir hazırlık içinde olduğu merak konusu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları