loading
close
SON DAKİKALAR

'Lambadan cin mi çıkartacağız?'

'Lambadan cin mi çıkartacağız?'
Tarih: 17.10.2012 - 10:36
Kategori: Sağlık, Yaşam

Uludere Alt Komisyonu, rapor yazma kararı aldı...

Uludere’de, 28 Aralık 2011’de 34 sivilin hayatını kaybettiği bombalama olayının ardından TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde oluşturulan Uludere Alt Komisyonu, 10 ay sonra başladığı yere döndü.

AKP’li İhsan Şener’in başkanlığında yapılan alt komisyon toplantısında raporun yazılıp yazılmaması tartışıldı.

Muhalefet milletvekillerinden CHP’li Levent Gök, “Heron görüntülerini kim değerlendirdi?”, “Hedef tayinini kim yaptı?”, “İstihbarat bilgisi nereden geldi?” ve “Vur emrini kim verdi?” sorularının cevabının henüz verilmediğini dile getirerek bu aşamada yazılacak raporun bir anlam ifade etmediğini söyledi. Yapılan oylama sonunda AKP'’li üyelerin oyları ile raporun yazım aşamasına geçilmesine karar verildi.

Toplantının ardından soruları yanıtlayan CHP’li Gök, “ AKP’liler farklı bilgi gelmeyeceği için raporun yazım aşamasına geçilmesini savundular. Eksik bilgi ve belgelerle yazılacak rapor da eksik olacak. Alt Komisyon kurulurken topluma verdiğimiz taahhütlerin gerisinde kaldık. Umarım AKP’li üyeler insani ve siyasi sorumluluklarını yerine getirirler” dedi. Gök, toplantıda Genelkurmay Başkanlığı Harekât Dairesi’nden bir yetkilinin olaya ilişkin komisyonda dinlenmesi önerisini tekrarladıklarını, ama bunun kabul görmediğini vurguladı.

Rapor kasımda

Alt Komisyon’un kararını değerlendiren AKP’li Komisyon Başkanı İhsan Şener ise bu toplantıda da muhalefetin, konuya ilişkin ABD Savunma Bakanlığı’nın bir raporu olduğunu, bunun talep edilmesi ile Irak’ın kuzeyindeki bölgesel yönetimden konuya ilişkin bilgi istenebileceğini dile getirdiğini ifade etti. Şener, “İstihbaratı toplayan burası. Uçağı gönderen burası. Devletin kendi iç organlarından elde ettiğimiz bilgiler bizi yeterince aydınlatmıyorsa Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi’nden mi, yoksa ABD’den alacağımız bilgi mi bizi aydınlatacak? Manipülasyon bir bilgi olmayacağına nereden karar vereceğiz? Komisyonda raporun yazılmasına karar verdik. Partiler bir değerlendirme yapacak. Kasım ayının ortasına doğru raporu yazmaya başlayacağız. Muhalefet partileri yeni taleplerle gelmezse kasım ayının sonunda raporu bitirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.


Elimizdeki belgelere göre rapor yazacağız

Şener sözlerine şöyle devam etti: “Devletin bilgi vermemesi söz konusu değil. Gizlilik kararı olduğu için biz Genelkurmay’dan gelecek olan belgeleri savcılık üzerinden aldık. Ama o belgelerde bir iz yok. Ancak savcılık bunu soruşturarak bulabilir. Belgelerin dışına çıkıp da aldatıcı, iftira edici bir şey de yazamayız. Ne varsa ona yer veririz.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları