loading
close
SON DAKİKALAR

Lavrov: Hafter ayrılıkçı değil, dünya toplumu tarafından tanınan çatışmanın bir tarafı

Lavrov: Hafter ayrılıkçı değil, dünya toplumu tarafından tanınan çatışmanın bir tarafı
Tarih: 16.02.2020 - 09:27
Kategori: Dünya

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Hafter, ayrılıkçılığın simgesi değil. Berlin konferansı ve BM Güvenlik Konseyi dahil dünya toplumu tarafından tanınan çatışmanın bir tarafı" dedi.

Münih Güvenlik Konferansı’nda konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Libya’daki krize değindi.

Halife Hafter’in ve liderliğindeki Libya Ulusal Ordusu’nun, BM Güvenlik Konseyi tarafından Libya’daki çatışmanın tarafı olarak kabul edildiğini hatırlatan Rus diplomat, “Son Berlin konferansında da böyle olduğu doğrulandı. Ardından Güvenlik Konseyi de Berlin konferansının sonuçlarını memnuniyetle karşıladığını açıkladı, Serrac ve Hafter’i sorunları çözmeye, ateşkese ve bu ülkenin ekonomik yaşamıyla ilgili anlaşmalara ve politik sürece uymaya başlamaya çağırdı” diye konuştu.

Lavrov, “Hafter, ayrılıkçılığın simgesi değil. Berlin konferansı ve BM Güvenlik Konseyi dahil dünya toplumu tarafından tanınan çatışmanın bir tarafı. Bu çatışma, 2011 yılında NATO’nun gerçekleştirdiği tamamen yasa dışı kampanya sonucu Libya devletinin yıkılmasıyla başlamıştı” diye kaydetti.

Öte yandan, Rusya ve Türkiye’nin İdlib konulu görüşmelere devam ettiğini ve anlaşmaları yerine getirme yollarını bulmaya çalıştığını, yeni görüşmenin önümüzdeki hafta yapılacağını belirten Lavrov, “Rusya ve Türkiye’nin uzmanlar, diplomatlar, askerler, güvenlik servisleri düzeyindeki temasları, İdlib anlaşmalarını yerine getirme yollarını bulma amacıyla devam ediyor. Yeni görüşme, önümüzdeki hafta yapılacak” dedi.

Lavrov, “Ancak anlaşmalar hiçbir şekilde terörist gruplara karşı tavizsiz mücadeleden vazgeçildiği anlamına gelmez” ifadesini kullandı.

Kaynak : Sputnik

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları