loading
close
SON DAKİKALAR

Lavrov'dan İdlib'de ateşkes çağrılarına ret: Bu, teröristlere ayrıcalık tanımak olur

Lavrov'dan İdlib'de ateşkes çağrılarına ret: Bu, teröristlere ayrıcalık tanımak olur
Tarih: 25.02.2020 - 14:48
Kategori: Dünya

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İdlib'deki teröristlerle ateşkes yapmanın onlara ayrıcalık tanımak ve onları desteklemek anlamına geleceğini belirtti.

İsviçre'deki BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen BM İnsan Hakları Konseyi'nin 43. oturumunda konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Uluslararası toplum ve BM İnsan Hakları Konseyi, başlarını kaldıran aşırılık yanlılarının önünü kesmelidir. Şu anda bazı meslektaşlarımız, bilerek ya da bilmeyerek, radikal ve terörist grupların vahşetlerini haklı gösterme arzusu içinde. İdlib'deki duruma ilişkin görüşmelerde yaşandığı gibi, haydutlarla ateşkes anlaşması yapma olasılığına ilişkin çağrıları açıklamak zor. Bu tür eylemler, insan haklarını savunma amacını göstermez, aksine teröristlere ayrıcalık tanınması ve onların faaliyetlerinin desteklenmesi anlamına gelir" dedi.

Lavrov, teröristlerle ateşkes yapmanın evrensel konvansiyonları ve BM Güvenlik Konseyi'nin aldığı çok sayıda kararı en ciddi şekilde ihlal edeceğini vurguladı.

Dün bu konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Lavrov şu ifadeleri kullanmıştı:

"Teröristleri haklı çıkarmaya yönelik her türlü girişimle kesinlikle mücadele edeceğiz. El Nusra Cephesi ve Heyet Tahrir el Şam’dan bahsedecek olursak, bazı Batılı ülkelerin, özellikle de ABD’nin bu terör örgütlerine yönelik yaklaşımı bizi endişelendiriyor. İki örgüt de hem BM’nin hem de ABD’nin terör örgütleri listesinde yer alıyor. Ancak ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey de dahil olmak üzere, Washingtonlu yetkililerden, Heyet Tahrir el Şam’ı artık o kadar da terör örgütü olarak görmedikleri ve onlarla belirli koşullarda diyalog kurulabileceğinin ileri sürüldüğü açıklamalar geliyor. Bu tarz ifadeleri ilk kez duymuyoruz ve bunları kesinlikle kabul edilemez görüyoruz."

Kaynak : Sputnik

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları