loading
close
SON DAKİKALAR

LDP'den insan hakları için davet

LDP'den insan hakları için davet
Tarih: 10.12.2012 - 17:55
Kategori: Sağlık, Yaşam

LDP, insan haklarını herkes için realite hâle getirmenin aciliyetini ilan etti...

Liberal Demokrat Parti, 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısı ile bir basın açıklaması yaptı. İnsan haklarını herkes için realite haline getirmenin aciliyetini vurgulayan LDP Genel Sekreteri Olcayto Satı, basın açıklamasında şunları ifade etti:

Ne açıklama yaparlarsa yapsınlar fiiliyatta hükümetin attığı her yeni adımda ülkemizde insan haklları beyannamesine aykırı davranısları her gün artmaktadır her reformları kafalarındaki geriye dönük sistemi uygulama da araç olmustur.

Son on yılda Uluslararası mahkemelerde Rusyadan sonra en çok tazminata çarptırılan hukuk sistemi malesef bize aittir.

"Devletlerin, Hükümetler arası örgütlerin, yerel yönetimlerin, sirketlerin, Ulusal ve Uluslararası sivil toplum kuruluslarının insan hakları beyannamesini desteklemesini, bu haklara erismenin kolaylastırılması yönünde sorumluluk üstlenilmesine LDP olarak çağrıda bulunuyoruz.

Her bireyin hakkkını açıkça koruyan İnsan Hakları Beyannamesinin tüm topluma ulasmasını sağlamak amacıyla bilgilendirme çalısmalarımıza sadece bir gün değil her gün devam ediyoruz haklarına sahip çıkan bireylerden olusan gelismis bir ülkede yasamak hepimizin amacıdır.

Evrensel beyannamede ön görülen hak ve özgürlüklerin ırk, cinsiyet, renk, din, zümre ve statü ayrımı olmaksızın korunmasını sağlayacak, hukukun tam olarak uygulamasını gözetecek, bağımsız ve seffaf bir yargı sistemi talep ediyoruz.
İbadete, inanma ve inanmama özgürlüğüne saygı, düsünce ve ifade özgürlüğüne itibar, sorumluluk ve ahlaki ilkeler çerçevesinde basın özgürlüğüne islerlik talep ediyoruz".

Gündemdeki temel konularada çözüm olan beyannmenin aslına uygun biçimde mlletletin vekiline değil aslına ifade özgürlüğü verirseniz vekillerine dokunulmazlık vermenize bile gerek kalmayacaktır.

Liberal Demokrat Parti

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları