loading
close
SON DAKİKALAR

Lefter'i Kaybettik

Lefter'i Kaybettik
Tarih: 11.02.2012 - 22:00
Kategori: Sağlık, Yaşam

FB'nin efsane futbolcusu Lefter hayatını kaybetti.

FB'nin efsane futbolcusu Lefter hayatını kaybetti.

Lefter Küçükandonyadis (1925 - 2012 )

Lefter  Küçükandonyadis (1925 -  .... ) 

1925 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Türk futbolunun sembol isimlerinden. Futbola Taksim'de başladı. Fenerbahçe'de 1947'de yer aldı.

İtalya'nın Fiorentina ve Fransa'nın Nice takımlarının formalarını giydi (1951-53). Dönüşünde tekrar Fenerbahçe'de oynadı. Sarı-Lacivertli forma altında 2 İstanbul Profesyonel lig, 3 Türkiye şampiyonluğu yaşadı.

Gol Kralı oldu(1953-54).

Milli Takım formasını 50 kez giydi. Futbol Federasyonu'nun "Altın Şeref Madalyası"nı alan ilk futbolcu oldu.

Milli takım'da 8 kez kaptanlık yaptı.

 

1963'te futbolu bıraktıktan sonra Yunanistan'ın Egaleo, Güney Afrika'nın Johannesburg takımlarında futbolcu ve antrenör olarak yer aldı. Daha sonra Samsunspor, Orduspor, Mersin İdmanyurdu ve Boluspor'da teknik direktörlük yaptı.

Büyük futbolculuğu ile "Ordinaryus" olarak tanımlandı.

istanbulgercegi.com olarak ailesine, camiasına ve Türkiye'ye baş sağlığı diliyoruz.

Lefter’in Cenazesi Büyük Ada’daki Aile Kabristanına Defnedilecek 

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkan vekili Ali Koç, hastane önünde yaptığı açıklamada Lefter’in cenazesinin Büyük Ada’ya götürüleceğini söyledi. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkan vekili Ali Koç, hastane önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Pazar günü saat 11.00’de Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda tören düzenlenecek. Törenin ardından cenazeyi motorla Büyük Ada’ya götüreceğiz. Cenaze kilisede yapılacak törenin ardından aile kabristanına defnedilecek." dedi. Basın mensuplarının "Aziz Yıldırım cenazeye katılacak mı?" sorusu üzerine Koç, "İnternet siteleri üzerinden taraftarlar böyle bir kampanya başlattı. Biz de kulüp olarak gerekli başvuruları yapacağız ama gerçekleşme ihtimali düşük." diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları