loading
close
SON DAKİKALAR

Leyla Zana New York Times'a konuştu

Leyla Zana New York Times'a konuştu
Tarih: 20.02.2013 - 19:40
Kategori: Söyleşi

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, Kürt sorununun çözümü için gerekli koşulların oluştuğunu belirterek "Bu fırsat kaçırılmamalı" dedi...

New York Times sitesinde ve gazetenin küresel yayını olan International Herald Tribune tarafından yayınlanan mülakatta "Kadın, Kürt ve İyimser" olarak nitelenen Zana, geçen yılda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yaptığı ziyareti eleştirenlere tepki göstererek "Eleştirirken bir alternatif önerilmeli ve onlar bunu yapmadılar" sözlerini kullandı.

ZANA: "BU FIRSAT KAÇMAMALI"

Leyla Zana, "Bugün Türkiye'de iki taraftaki ölü sayısı, tüm toplumu yaralıyor. Bu ülkenin kaynakları, milyarlarca dolar, bu ihtilafta harcanıyor. Kürt sorununun çözümlenmesi için gerekli koşullar oluştu. Bu fırsat kaçırılmamalı" diye konuştu.


"TÜRKLER, KÜRTLERİ ANLAMAYA BAŞLADI"

Verilen mücadelenin, sonuca ulaşmaya başladığını ifade eden Zana, "Bu iyidir, ama yeterli değil. Türkler, Kürtleri yeni yeni anlamaya başladı. Ben, hem Türklere hem de Kürtlere inanıyorum" dedi.


"KÜRTLER BİR GÜN ÖZGÜR OLACAK"

Zana, Kürtlerin de bir statüyü istediklerini vurgularken de Kürtlerin her şeyden önce "kimliklerinin tanınması ve haklarına saygı gösterilmesini istediklerini" vurguladı, "Kürtler bir gün özgür olacak" sözlerini kullandı.

Bu arada haberde Zana'nın hayatına ilişkin ayrıntılara da yer verilirken, 10 yıl cezaevinde kaldığının altı çizildi. Zana'nın yaşadığı tüm zorluklara rağmen Kürtlerin ve kadınların hakları için mücadele etme kararlılığını hiç kaybetmediğine dikkat çekildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları