loading
close
SON DAKİKALAR

'Libya uyruklular huzursuzluk çıkarıyor'

'Libya uyruklular huzursuzluk çıkarıyor'
Tarih: 06.10.2012 - 12:44
Kategori: Özel Haberler

Vatandaşlar, Polis Akademisindeki Libya uyruklu öğrencilerin huzursuzluk çıkardığını söyleyerek CHP'nin kapısını çaldı...

Türk ve Libya Polis teşkilatları arasında ki iş birliğiyle programı çerçevesinde Temmuz ayı itibarı ile İstanbul Sarıyer İlçesinde ki Adile Sadullah Mermerci Polis Eğitim Merkezi'nde eğitim almaları sağlanan Libyalı öğrenciler huzursuzluk çıkarmaya başladılar. 

Konuyu İl Genel Meclisi Kürsüsünde dile getiren CHP Grubu Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever Meclis Üyeleri ile beraber Gümüşdere Köyüne giderek incelemelerde bulundu, köylülerle, esnaflarla ve vatandaşlarla görüşerek şunları söyledi, “Söz konusu Polis Okulu civarındaki köylülerimizin, vatandaşlarımızın ve esnaflarımızın şikâyetini özetlersek; Evet oldukça huzursuzlar. Polis okulunda eğitim gören Libyalı öğrenciler Gümüşdere’li köylülerimizin bağ-bahçe ve seralarına girip yetişen ürünleri, üzülerek söylüyorum, hırsızlık yaparak gasp ediyorlar. Dolmuşlara binip para vermiyorlar, ellerindeki sustalı bıçakları göstererek köylüyü de, esnafları da, vatandaşları da korkutuyorlar. Bunlar gibi birçok hadise gözler önüne seriliyor. Olası hadiselerin önüne geçilmesi için şimdiden uyarıda bulunmak istiyorum. Buradan meclis kürsüsünden Sayın Valimize ve Emniyet Müdürlüğümüze sesleniyorum ‘Bu sorunu hemen çözelim, öngörülü davranarak kötü olayların önüne geçelim’ diyerek yetkilileri göreve çağırdı.

Libya uyruklu polis okulu öğrencileri huzursuzluk çıkarıyorlar!

İstanbul Sarıyer İlçesinde seçilen CHP’li İl Genel Meclis Üyeleri halkın yaşadığı sorunu İl genel Meclisinin gündemine taşıdılar. İl Genel Meclisinin CHP Grubu Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever Meclis Üyeleri ile beraber Gümüşdere Köyüne giderek incelemelerde bulundu, köylülerle, esnaflarla ve vatandaşlarla görüştü ve görüş ve düşüncelerini İl Genel Meclisi kürsüsünde dile getirerek şunları söyledi, “Vatandaşlarımız ve köylülerimiz CHP’li Meclis Üyelerimize yaşadıkları huzursuzluğu paylaşmış ve çözüm bulunulmasını istemişler. Meclis üyelerimiz de konuyu benle paylaştılar, ben de meclis üyelerimiz ile yerinde görerek, inceleyerek vatandaşlarımız ile görüştüm ve il genel meclisimize sorunu taşımaya karar verdik”

Köylülerimiz, vatandaşlarımız ve esnaflarımız korktukları için şikâyetçi olamıyorlar, çözümü meclisten arıyorlar

“Aslında vatandaşlarımız şikâyetçi olmaktan korkmuşlar, sıkıntılarını meclis üyelerimize anlatmışlar. Söz konusu Polis Okulu civarındaki köylülerimizin, vatandaşlarımızın ve esnaflarımızın şikâyetini özetlersek; Evet oldukça huzursuzlar. Polis okulunda eğitim gören Libyalı öğrenciler Gümüşdere’li köylülerimizin bağ-bahçe ve seralarına girip yetişen ürünleri, üzülerek söylüyorum, hırsızlık yaparak gasp ediyorlar. Dolmuşlara binip para vermiyorlar, ellerindeki sustalı bıçakları göstererek köylüyü de, esnafları da, vatandaşları da korkutuyorlar. Bunlar gibi birçok hadise gözler önüne seriliyor. Olası hadiselerin önüne geçilmesi için şimdiden uyarıda bulunmak istiyorum. Buradan meclis kürsüsünden Sayın Valimize ve Emniyet Müdürlüğümüze sesleniyorum bu sorunu hemen çözelim, öngörülü davranarak kötü olayların önüne geçelim” diyerek yetkilileri göreve çağırdı.

İstanbul İl Genel Meclisi’nin 2012 yılı Ekim ayı toplantılarında 116 Üyeli İl Genel Meclisi CHP Grubunun imzaları ile verilen yazılı önerge şöyle;

Konu: Sarıyer İlçesi Gümüşdere Köyü Sadullah Mermerci Polis Okulunda ki Öğrenciler Hakkında
Sarıyer İlçesi Gümüşdere Köyü halkı, Sadullah Mermerci Polis Okulunda okuyan öğrencilerin ilçe civarında ve köyde yarattıkları huzursuzluktan dolayı mağdurdurlar. Bu nedenle İstanbul valiliğimizin aşağıdaki hususları dikkate alarak gereğini yapmasını arz ederiz.

1. Bahsedildiği üzere 700 Libya uyruklu öğrenciler hangi anlaşmalar gereği burada eğitilmektedirler?

2. Eğitim süreleri nedir?

3. Bunlardan sonra yeni öğrenciler gelecek midir?

4. Yaratılan huzur bozucu ortamdan emniyet teşkilatımız bilgili midir?

5. Eğer bilgili iseler ne tür önlemler alınmıştır? Ya da alınması düşünülmekte midir?

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları