loading
close
SON DAKİKALAR

Libya’da Hafter güçleri, sahil kenti Sirte’yi ele geçirdi

Libya’da Hafter güçleri, sahil kenti Sirte’yi ele geçirdi
Tarih: 07.01.2020 - 15:08
Kategori: Dünya

Libya'da Hafter güçleri, başkent Trablus'un 400 kilometre doğusundaki sahil kenti Sirte'yi ele geçirdi. Ulusal Mutabakat Hükümeti, 120 binden fazla kişinin canını tehlikeye atmamak için kentten çekildiğini söyledi

Libya'da General Halife Hafter'e bağlı güçler, başkent Trablus'un 400 kilometre doğusundaki Sirte'yi ele geçirdi.

Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı güçlerin yürüttüğü Burkan el-Gadab Operasyonu ofisinden yapılan yazılı açıklamada, kontrollerindeki Sirte kentine pazartesi günü sabah saatlerinden itibaren çok uluslu bir şekilde saldırı düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, UMH güçlerinin kenti savunma imkanı bulunduğu ancak karargahla iletişim halinde ve kentteki 120 bin sivilin can güvenliği göz önünde bulundurularak emir-komuta zinciri çerçevesinde geri çekildiği söylendi. UMH açıklamasında “Sirte'deki Medhali Selefi görüşlü bir silahlı grubun taraf değiştirmesiyle birlikte ağır silahlarla sokak çatışmaları riskinin artmasının geri çekilme kararını güçlendirdiği” ifade edildi.

Açıklamada ayrıca UMH birliklerinin kent dışında hazır durumda beklediği aktarıldı. UMH saflarındaki en güçlü ve büyük silahlı yapı durumundaki Misrata kentinin savaşçı grupları, sosyal medyadan dün gece saatlerinde geniş bir konvoyla sahil yolundan Sirte kentine doğru hareket ettiklerine yönelik görüntüler paylaştı. Misratalı birliklerin, Hafter askerlerine ait bazı araçları ele geçirdiği ve bazı silahlı kişileri yakaladığı görüntüler de sosyal medyaya yansıdı.

Hafter yanlısı basında da Trablus çevresindeki cephelerde Hafter askerlerine takviye kuvvetler gönderildiğine ilişkin haberler paylaşıldı.

Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin de doğum yeri olan Sirte'de, Hafter yanlılarının kente giren askerlerle kutlama yaptığı görüntüler sosyal medyaya yansıdı.

Kaynak : BirGün

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları