loading
close
SON DAKİKALAR

Lieberman yine köpürdü

Lieberman yine köpürdü
Tarih: 11.02.2012 - 22:31
Kategori: Dünya

'Filistin devletinin tanınmasının ağır sonuçları olur'

Geçen gün Filistin'in devlet olarak tanınması için Mahmud Abbas'ın BM'e yaptığı başvuruyu değerlendiren, İsrail'in şahinliği ile tanınan dış ilişkiler bakanı Avigdor Lieberman Pazar günü eğer Birleşmiş Milletler Filistin'in devlet olarak kabul edilmek için yaptığı başvuruyu onaylarsa bunun ağır sonuçları olacağını söyledi.

Reuters'e göre, İsrail radyosuna konuşan Lieberman Filistin BM'ye tam üye olmasa ve sınırlı bir şekilde tanınsa dahi bunun ağır sonuçları olacağını açıkladı.

İsrail'in yakın müttefiki ABD'nin Filistin'in devlet olarak BM'de tanınmasına yönelik başvuruyu veto edeceğini söylemesi, Filistin'in BM'de tam üyeliğinin elde edilmesinin Güvenlik Konseyi'nde engellenmesi anlamına gelse de, İsrail Filistin'in yine de BM Genel Kurulu'nda sınırlı düzeyde olsa da onay kazanabileceğinden kaygılanıyor.

Lieberman "Eğer Filistinliler Genel Konsey'de olmasa dahi Genel Kurul'da tek yanlı bir karar geçirecek olurlarsa, bu bizi hep birlikte yeni bir durum içine sokacak ve  bunun ağır sonuçları olacaktır" dedi İsrail Radyo'suna yaptığı röportajda. Lieberman " herhangi tek taraflı bir adımın şüphesiz İsrail'in reaksiyonunu getireceğini" söyledi.

İsrail Filistinlilerin ancak  müzakereler yoluyla devlet statüsünü kazanabileceği konusunda ısrarlı ve her iki tarafın da sınır ve güvenlik düzenlemeleri konusunda bir görüş birliğine varması gerektiğini söylüyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları