loading
close
SON DAKİKALAR

Liseli öğrenciler karne yaktı

Liseli öğrenciler karne yaktı
Tarih: 25.01.2013 - 18:49
Kategori: Eğitim

Esenyurt'taki liselerde okuyan öğrenciler, parasız, bilimsel, anadilde eğitim haklarının verilmemesine tepki olarak karnelerini ateşe verdi...

İSTANBUL - İstanbul Esenyurt'ta, lise öğrencileri, parasız, bilimsel, anadilde eğitim haklarının verilmemesi ve eğitim sisteminde yapılan değişikliklerin bilimsellikten uzak olması ile okulların ticarethaneye dönüştürülmesine tepki olarak karnelerini yaktı. Köyiçi Meydanı'nda yapılan eylemde, "AKP zulmüne teslim olmuyor eğitim sistemini reddediyoruz - ji zilma AKP ra na em pergala perwerdehiya wî naxwazin" pankartı açan öğrenciler, "Tutuklu öğrenciler serbest bırakılsın" ve "Anadil haktır engellenemez" dövizleri taşıdı. Öğrenciler sık sık "Anadilde eğitim haktır engellenemez" ve "Savaşa değil eğitime bütçe" sloganları attı.

'Geleceğimiz için bu sistemin karnelerini reddediyoruz'


Öğrenciler adına açıklama yapan lise öğrencisi Jiyan Azad, eğitimde uygulanmak istenen uygulamalara ve öğrenciler üzerindeki baskılara dikkat çekerek, "Anadilde eğitim inkarı, 4+4+4 eğitim sistemi, zorunlu din dersi ve öğrenci tutuklamalarına hız vermeden devam eden faşist, sömürücü, bilimsellikten uzak bu eğitim sisteminin karnelerini kabul etmiyor reddediyoruz; çünkü bu eğitim sistemi bizi temsil etmiyor. Halkın örgütlü olmamasında cesaret alarak daha çok saldırmakta kararlı görünmektedirler. Söz konusu geleceğimiz olduğundan dolayı bütün sendikaların, öğrencilerin ve duyarlı kesimlerin bu gerici eğitim sistemini uygulamak isteyenlere karşı birlik olması gerekir" diye konuştu.

Öğrenciler açıklamanın ardından bugün aldıkları karnelerini yakarak "Biz bu eğitim sistemini reddediyoruz" sloganı attı. Marş okuyarak halaya duran gençler, bir süre sonra eylemlerini sonlandırdı. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları