loading
close
SON DAKİKALAR

'Livaneli'ye saldırı'da belediye savunması: Darp yok

'Livaneli'ye saldırı'da belediye savunması: Darp yok
Tarih: 24.06.2013 - 16:56
Kategori: Yerel

Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım Zülfü Livaneli'nin Mersin'deki konser öncesinde ve sonrasında saldırıya uğradığı haberlerini yalanladı...

 Mersin Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, sanatçı Zülfü Livaneli'nin konser öncesinde ve sonrasında tartaklandığı ve darbedildiği şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını iddia ederek, "Ülkemizin yetiştirdiği ender sanatçılardan sayın Livaneli'nin görsel ve yazılı medyadaki gerçeği yansıtmayan açıklamaları bizleri derinden üzmüştür" dedi.

Yıldırım, belediyenin resmi internet sitesinden yaptığı yazılı açıklamada, 19-20-21 Haziran tarihlerinde dördüncüsünü düzenledikleri Soli Güneş Festivali kapsamında ilk gün Anadolu Kültürleri Topluluğu gösterisini ve Edip Akbayram konserini, ikinci gün Ali Altay ve Bengü konserini, üçüncü gün ise İspanyol flamenko grubunun gösterisini ve Zülfü Livaneli konserini gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

Son gün flamenko grubu sanatçılarının gösterisinin ardından sahneye çıkacak olan Zülfü Livaneli'nin kulise geldiğinde sahnede gösteri yapan sanatçıların her iki kulisi kullanmasına tepki gösterdiğini ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

'ÖZÜR DİLEDİM'
"Livaneli, flamenko grubu sanatçılarıyla küçük bir tartışma yaşamış, görevlilerimiz araya girerek sorunu çözmeye çalışmışlardır. Fakat sayın Zülfü Livaneli konsere çıkmayacağını beyan etmiştir. Konsere çıkmayacağı bana intikal ettiğinde Mersin milletvekilimiz Vahap Seçer ile kulise gittiğimizde sayın Livaneli olayı bana anlattı, ben de kalabalık bir kadrosu olan flamenko grubu bayan ve erkek sanatçılarının kıyafet değişimi için mecburiyetten iki kulisin geçici bir süre kullanıldığını izah ettim ve yaşanan bu olumsuzluk için ekibim ve şahsım adına özür diledim.

'HAKARET ETTİ'
Sayın Livaneli yaşanan bu küçük olumsuzluğu sahne aldığı andan itibaren defalarca hakarete varacak şekildeki sözleriyle şahsımı, belediye çalışanlarımızı ve belediyemizi küçük düşürecek ifadeler (…bana bunu yapanın Taksim Parkı'nda gaz sıkanlardan farkı yoktur…, …bunu yapan belediye memurlarını sizlere havale ediyorum yüzlerine tükürün bunların…, …ciğeri beş para etmez adamlar…) ve bu cümlelere benzeyen pek çok cümleler kullanmaya devam etmesine rağmen soğukkanlılığımızı koruyarak konserin sorunsuz şekilde tamamlanmasını sağladık. Yazılı basında, internet medyasında ve ulusal kanallarda belirtildiği gibi sanatçı sahne almadan gerekse sahneden indikten sonra belediyemiz personelleri veya başkaları tarafından tartaklandığı, darbedildiği gibi bir husus söz konusu olmamıştır.

'ÖNLEM ALINDI'
Sanatçımızın sahne aldığı andan sahneyi terk ettiği ana kadar ilçemizin emniyet müdürü, amiri ile diğer güvenlik güçleri sahne önünde ve arkasında bulunarak gerekli güvenlik önlemini almışlardır. Ülkemizin yetiştirdiği ender sanatçılardan sayın Livaneli'nin görsel ve yazılı medyadaki gerçeği yansıtmayan açıklamaları bizleri derinden üzmüştür." 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları