loading
close
SON DAKİKALAR

Loğoğlu Başbakan’dan İsrail sorusu

Loğoğlu Başbakan’dan İsrail sorusu
Tarih: 24.05.2013 - 17:00
Kategori: Siyaset

Loğoğlu Başbakan’dan, “İsrail, Gazze ablukasını kaldıracağına yönelik herhangi bir taahhütte bulunmuş mudur?” sorusu...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu Başbakan’dan, “İsrail, Gazze ablukasını kaldıracağına yönelik herhangi bir taahhütte bulunmuş mudur?” sorusuna yanıt istedi.

Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu’nun konuyla ilgili olarak, Başbakan Erdoğan’ın yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesi şöyle; 

 “Türkiye-İsrail ilişkileri konusunda, size yönelttiğim fakat Dışişleri Bakanı tarafından cevaplanan 7/15126 sayılı yazılı soru önergeme verilen yanıtta “bazı kesimlerin eleştirdiği kararlı siyasi tutumumuz sonucunda İsrail ülkemizin tüm taleplerini kabul etmiştir” ifadesini yer almaktadır. 17 Mayıs 2013 tarihinde Washington DC’de Siyasi, Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Vakfı’nda yaptığınız konuşmanın Türkiye-İsrail ilişkileri bölümünde Türkiye’nin İsrail’e yönelik talepleriyle ilgili şu ifadeleri kullandınız: "Ama bu başlayan bir süreçtir. Henüz daha yolun başındayız. Daha ortasına, sonuna gelmedik. Biliyorsunuz bizim burada 3 önemli başlığımız vardır; bunun birincisi özürdü, bu halloldu. İkincisi tazminattı. Bu henüz görüşülüyor. Üçüncüsü ise Filistin'e uygulanan ablukanın kalkması olayıdır. Bunlar olmadıktan sonra bu adım atılmaz" 


 Soru önergeme verilen yanıt, Washington DC’deki konuşmanızla tam bir karşıtlık içindedir. Söz konusu konuşmanız, kamuoyumuzda İsrail’in bütün taleplerimizi kabul etmediğine yönelik ciddi şüpheler uyandırmıştır. Bu durumda yanıtlanması istenen sorular şunlardır: 1) İsrail’den tazminat ve Gazze ablukasının kaldırılmasına yönelik taleplerimizin karşılanması ne aşamadadır? 2) İsrail, Gazze ablukasını kaldıracağına yönelik herhangi bir taahhütte bulunmuş mudur? 3) Soru önergemi yanıtladığınız 19 Nisan 2013 tarihinden Washington DC’deki konuşmanızı yaptığınız 17 Mayıs 2013 tarihine kadar geçen süre içinde İsrail’in taleplerimizi karşılamadığına yönelik bir kanaate mi vardınız? 4) İsrail taleplerimizin tümünü karşılamadığı takdirde ne tür girişimlerde bulunacaksınız? "

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları