loading
close
SON DAKİKALAR

Loğoğlu'ndan Berkin Elvan açıklaması

Loğoğlu'ndan Berkin Elvan açıklaması
Tarih: 13.03.2014 - 13:28
Kategori: Siyaset

Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu:''Devlet, çocuğun hayatta kalması ve gelişmesi için mümkün olan azami çabayı gösterir!''

Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun Berkin Elvan ile ilgili sözleri üzerine bir yazılı açıklama yaptı. Loğoğlu’nun açıklaması şöyle:

“Ahmet Davutoğlu’nun, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon’la görüşmesi sonrasında “Berkin Elvan’ın ölümü gündeme geldi mi?” sorusuna, “Söz konusu değil. Böyle bir konu gündeme gelmez. Bu, Türkiye içinde bir olaydır. Kendi içimizde konuşacağımız bir meseledir.” yanıtını verdiği basında yer almıştır. Bu ifadeler doğruysa, Davutoğlu, altına bizzat imza attığı Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Protokolü hükümlerinin ya farkında değildir, ya da bu hükümleri hiçe saymaktadır. Daha da kötüsü, Davutoğlu’nun konuyu bir iç mesele gibi görmesi Berkin Elvan’ın anısına ve tüm insanlığa saygısızlıktır.

Zira anılan Protokolün en önemli maddelerinden biri olan ve çocukların “yaşama haklarını” güvence altına alan 6’ncı maddesi şöyledir: “Taraf Devletler her çocuğun temel yaşama hakkına sahip olduğunu kabul ederler. Taraf Devletler çocuğun hayatta kalması ve gelişmesi için mümkün olan azami çabayı gösterirler.” Oysa ülkemizde devlet adına iktidar gücü kullanan AKP Hükümeti, bırakın Berkin’e ve yitirdiğimiz diğer birçok çocuğumuza karşı bu görevi yerine getirmeyi, çocuklarımıza karşı suç işlemekte, işleyenleri de cesaretlendirmektedir.

Davutoğlu altına imza attığı sözleşmelerin gereğini yapamıyorsa, hiç olmazsa Berkin ve şimdi onun ailesi olan tüm insanlıktan özür dilemelidir. “

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları