loading
close
SON DAKİKALAR

Lübnan’da halkı sokağa döken 'Whatsapp vergisi'nde geri adım

Lübnan’da halkı sokağa döken 'Whatsapp vergisi'nde geri adım
Tarih: 20.10.2019 - 09:37
Kategori: Dünya

Lübnan'da hükümetin WhatsApp gibi uygulamalara vergi getirmek istemesi sonrasında yaşanan gerilimi sona erdirecek bir adım atıldı. Lübnan hükümeti, yapılan görüşmeler sonunda yeni bütçenin hazırlandığını ve vergilerin uygulanmayacağını açıkladı.

Lübnan’da hükümetin WhatsApp gibi uygulamalara vergi getirmek istemesi sonrasında başlayan protestoları bitirecek bir gelişme yaşandı. On binlerce Lübnanlının sokağa döküldüğü gösterilerde hükümet karşıtı sloganlar atılırken, önceki gün göstericiler ile güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmada 2 kişi yaşamını yitirmişti.

Onlarca kişinin yaralandığı 2 kişinin hayatını kaybettiği olaylar ile ilgili Lübnan Ekonomi Bakanı açıklama yaptı. Ali Hasan Halil, Başbakan Hariri ile görüştüklerini ve yeni bütçenin oluşturulduğunu duyurdu. Halil ekstra vergi kararının rafa kaldırıldığını söylerken, “Vergi ya da başka bir masraf olmayacak” dedi.

Bu açıklamanın ardından, Lübnan’da göstericilerin sokakları terk edip etmeyeceği henüz merak konusu. Yaşanan gelişmenin ardından göstericilerden bir açıklama gelmedi.

Kaynak : Sözcü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları