loading
close
SON DAKİKALAR

'Lübnanlı rehine Türkiye'ye teslim edildi' iddiası

'Lübnanlı rehine Türkiye'ye teslim edildi' iddiası
Tarih: 25.08.2012 - 17:22
Kategori: Dünya

Suriye'de kaçırılan 11 Lübnanlıdan biri olan Hüseyin Ali Ömer'in bugün serbest bırakılarak Türkiye'ye teslim edildiği iddia edildi...

Lübnan'da yayın yapan LBC televizyonu, Suriye'nin Halep şehrinde, İran'a yaptıkları dini ziyaretten dönerken kaçırılan 11 Şii Lübnanlıdan biri olan Hüseyin Ali Ömer'in, bu sabah serbest bırakıldığını duyurdu.

Lübnan İçişleri Bakanı Mervan Şerbel, LBC Televizyonu'na yaptığı açıklamada, diğer kaçırılan Lübnanlıların da serbest bırakılacağına yönelik Türk yetkililerden olumlu sinyaller aldıklarını söyledi.

Türk Dışişleri Bakanlığı kaynakları da bu bilgiyi doğrulayarak, Ömer'in Türkiye'ye teslim edildiğini ve Lübnan'a gönderilmesi için gerekli çalışmaların yapılmakta olduğunu belirtti.

Davutoğlu'ndan telefon


Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Lübnan Başbakanı ve Meclis Başkanı ile telefon görüşmeleri yaparak, Ömer'in serbest bırakıldığı bilgisini verdi.

İki Türk hala rehin

Lübnan'daki Mikdad aşireti, Suriye'de muhaliflerin elinde bulunan Lübnanlı rehinelerden Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan'ı sorumlu tutuyor. Mikdad ailesinin bir üyesinin Özgür Suriye Ordusu tarafından rehin alınması sonrasında, Lübnan'da Türk işadamı Aydın Tufan Tekin ve TIR şoförü Abdulbasit Arslan kaçırılmıştı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları