loading
close
SON DAKİKALAR

Lula da Silva 12 yıl sonra yeniden Brezilya devlet başkanı

Lula da Silva 12 yıl sonra yeniden Brezilya devlet başkanı
Tarih: 02.01.2023 - 09:10
Kategori: Dünya

Brezilya'da 12 yıl sonra yeniden devlet başkanlığına seçilen Luiz Inacio Lula da Silva yemin ederek resmen göreve başladı.

Yemin töreninin ardından destekçilerine seslenen Lula, "Ülkemizde gelir, cinsiyet, ırk, iş gücü piyasasında, siyasi temsilde, sağlıkta, eğitimde her türlü eşitsizlikle mücadele edeceğime söz veriyorum" dedi.

Brezilya'da, 31 Ekim 2022'de devlet başkanlığı seçiminin ikinci turunu kazanan solcu eski Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva Kongre'de yemin etti.

Silva yemin konuşmasında, Brezilya'yı yeniden inşa etme sözü vererek "Anayasayı koruyacağıma, savunacağıma ve ona uyacağıma söz veriyorum. Tüm Brezilya halkının iyiliğini destekleyeceğime, birlik, bütünlük ve bağımsızlık yolunda yürüyeceğime söz veriyorum.

Brezilya'nın iyiliği için verilen mücadelede düşmanlarımızın en çok korktukları silahları kullanacağız: yalana üstün gelen gerçek; korkuyu yenen umut; ve nefreti yenen aşk. Yaşasın Brezilya. ve çok yaşa Brezilya halkı!

Hep birlikte Brezilya'yı yeniden inşa etmeye ve dönüştürmeye ihtiyacımız var. Eşitsizliğe karşı toplumu bir bütün olarak dahil eden geniş bir cephe oluşturmak acil ve gereklidir. Birlik ve yeniden yapılanma zamanı." dedi.

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com-Ajanslar

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları