loading
close
SON DAKİKALAR

Mahir Ünal'ın icadı Twitter'daki 'yeşil top' uygulaması sona erdi

Mahir Ünal'ın icadı Twitter'daki 'yeşil top' uygulaması sona erdi
Tarih: 17.06.2020 - 11:49
Kategori: Siyaset

AKP Genel Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı Mahir Ünal, icat ettiği yeşil top uygulamasının sona erdiğini duyurdu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, 1 Mayıs'ta Twitter'da bir uygulama başlattıklarını duyurmuş, 'etik kurallar'a uyacağını ifade eden 'milli hesaplar'ın profillerine yeşil top ve Türk bayrağı eklemelerini önermişti.

Geçen sürede yeşil toplu hesaplardan çok sayıda hakaret ve küfür paylaşımları yapılmış, son olarak Başak Demirtaş ve Canan Kaftancıoğlu'na yönelik cinsiyetçi saldırılar büyük tepki çekmişti.

Yeşil toplu hesapların aktrolleri ifşa ettiği yönündeki açıklamalar sonrası AKP MYK'da da konunun gündeme geldiği, parti içinde de tartışmaya neden olduğu haberlere yansımıştı.

Yeşil topun mucidi Mahir Ünal, uygulamaya son verdiklerini duyurdu.

Ünal, sosyal meyda hesabından yaptığı açıklamada, "40 gün süren “Etik farkındalık” çalışmamızda küfür, hakaret ve dezenformasyonu görünür kılmak için kullandığımız 'yeşil küre' görevini başarıyla tamamlamıştır" dedi.

Ünal'ın açıklaması şöyle:
"1 Mayıs 2020 tarihinde başlattığımız “Etik Farkındalık” çalışması “Dijital Farkındalık” çalışmamızın 10 Haziran 2020’de başlaması ile sona ermiştir. 40 gün süren “Etik farkındalık” çalışmamızda küfür, hakaret ve dezenformasyonu görünür kılmak için kullandığımız “Yeşil Küre” görevini başarıyla tamamlamıştır. Hakareti, küfürü, saldırganlığı, kısaca etik olmayan paylaşımları kamuoyu gündemine taşıyarak tartışılmasını sağlamış ve dezenformasyonla mücadelede turnusol etkisi oluşturmuştur. Bu amaçlarla kullanılan “Yeşil Küre” üzerinden “Etik Farkındalık” çalışmasına hakaret, küfür ve aşağılamada bulunanlar da ayrıca bir çalışmanın konusu olmalıdır. Gönüllü olarak “Etik Farkındalık” çalışmamıza katılanlara gönülden teşekkür ederim."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları