loading
close
SON DAKİKALAR

Mahkemeden 136 adrese erişim engeli

Mahkemeden 136 adrese erişim engeli
Tarih: 06.08.2019 - 17:22
Kategori: Medya

Ankara Sulh Ceza Hâkimliği, Jandarma Genel Komutanlığı’nın 16 Temmuz tarihli yazısı ile aralarında “bianet”, "Gazete Fersude", “ETHA” ve “Geziyi Savunuyoruz”un da bulunduğu 136 internet sitesi ve sosyal medya hesabı için erişim engeli kararı verdi.

Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararında, aralarında Facebook, Instagram hesaplarının da bulunduğu toplam 136 internet adresi ve 15 internet sitesinin adı geçiyor.

Adı geçen internet siteleri: Bianet, Etha, Halkın Sesi TV, Özgür Gelecek, osp.org, geziyisavunuyoruz.org, Gazete Fersude, Yeni Demokratik Gençlik, Umut Gazetesi, Kızıl Bayrak, Marksist Teori, Direnişteyiz, Mücadele Birliği. Antakya Sokak.

Milletvekili Oya Ersoy'un Twitter hesabı da var

Mahkeme kararında engellenen adresler arasında Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili Oya Ersoy'un Twitter hesabı da bulunuyor.

T24'e Ersoy Twitter hesabının kapatılmasının suç olduğunu söyleyerek "Yarın avukatlarım kararı isteyecekler ve tabii ki itiraz edeceğiz. Bu kararda imzası olan hâkimi de HSK'ya şikâyet edeceğiz. Bu milletvekillerinin dokunulmazlığının sınırlarının daha da daraltıldığını gösteriyor. Milletvekillerinin sosyal medya hesapları da dokunulmazdır. Şu an Twitter hesabım açık çünkü süreç şöyle işliyor: Karar BTK'ya gidecek, ardından Twitter'a gönderilecek ama biz biliyor ki Twitter bugüne kadar bu kararları uygulamadı. Bu halk biat etme bu halkın milletvekilleri de biat etmeyecek" değerlendirmesinde bulundu.

Gazete Fersude Genel Yayın Yönetmeni Tunç: Haber girişi yapamadığımızda kapatıldığımızı öğrendik

Gazete Fersude Genel Yayın Yönetmeni Hayri Tunç, T24’e konuya ilişkin şu açıklamada bulundu:

“Karar 16 Temmuz’da alınmış ama biz 18 Temmuz’da ­­editörlerin siteye haber girişi yapamamaları üzerine sitenin kapatıldığını fark ettik. Karar metni hiçbir şekilde bize ulaştırılmadı. Avukatlarımız da sitenin tamamına neden erişim engeli getirildiğini öğrenemedi. Bu yeni bir döneme girildiğinin işareti. İnternet üzerinden yapılan yayınlara getirilen sansürün bir devamı. Bir yıllık bir site olarak şu an fersude.net olarak yayınlarımıza devam ediyoruz. Sosyal medya hesaplarımızda ise şu an bir erişim engeli yok.”

 

Kaynak : T24

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları