loading
close
SON DAKİKALAR

''Mahpusların talepleri dikkate alınsın''

''Mahpusların talepleri dikkate alınsın''
Tarih: 10.10.2012 - 17:47
Kategori: Sağlık, Yaşam

İHD savunucuları cezaevlerinde devam eden açlık grevlerine dikkat çekmek için Başbakan, Adalet Bakanı ve Meclis İnsan Hakları Komisyonu'na mektuplar gönderdi...

İSTANBUL-  Galatasaray Meydanı'nda biraraya gelen İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi, cezaevlerinde devam eden açlık grevlerine dikkat çekti.

“Hapishanelerde açlık grevi 30. gününde: Endişeliyiz” pankartı açıldığı eylemde İnsan hakları savunucuları, Başbakan, Adalet Bakanı ve Meclis İnsan Hakları Komisyonu'na mektuplar göndererek, açlık grevlerine ölümler yaşanmadan çözüm bulunmasını istedi.

Basın açıklamasını okuyan Gönül Sonbahar, “Biz insan hakları savunucuları ölümü kutsamıyoruz. Daha önceki açlık grevlerinde onlarca mahpusun, mahpus yakınının hayatını kaybettiği, yüzlercesinin hasta ve sakat kaldığı tarihsel bir deneyimi yaşayan ülkenin insanları, insan hakları savunucuları olarak bu eylemden endişe duymamamız mümkün değildir. Bu bağlamda başta Başbakan, Adalet Bakanı ve Meclis İnsan Hakları Komisyonu olmak üzere yetkililere sesleniyoruz'' dedi.

Sonbahar sözlerine şu şekilde devam etti:  ''Kürt mahpusların 12 Eylül günü başlattıkları süresiz dönüşümsüz açlık grevlerinde, ölümler yaşanmadan, kalıcı ve geri dönüşümsüz sakatlanmalar oluşmadan mahpusların talepleri dikkate alınarak, bir an önce çözüm yoluna girilmesi gerekmektedir. Bizler bu acılara, çözümsüzlüğe, haksızlığa artık yeter diyor, barışçı, insani politikaların bir an önce devreye girmesini istiyoruz.”

Gönül Sonbahar, Başbakan, Adalet Bakanı ve Meclis İnsan Hakları Komisyonu'na gönderdikleri mektubu okuduktan sonra  İHD üyeleri, Galatasaray Postanesi'nden mektupları postaladı.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları