loading
close
SON DAKİKALAR

Mahsun Kırmızıgül: Öldürülen bir insan için tüm toplum kendi devletine karşı eylem yapıyor, ırkçılığın sonu geliyor galiba

Mahsun Kırmızıgül: Öldürülen bir insan için tüm toplum kendi devletine karşı eylem yapıyor, ırkçılığın sonu geliyor galiba
Tarih: 31.05.2020 - 17:14
Kategori: Magazin

Mahsun Kırmızıgül, polisin George Floyd'u öldürmesinin ardından ABD'de yapılan yürüyüşe ait görüntüleri paylaştı. Kırmızıgül, "Dünyada zulmetmenin, hak yemenin,bağnazlığın en önemlisi ırkçılığın sonu geliyor galiba" ifadelerini kullandı.

Bir polisin gözaltı sırasında siyahi Amerikalı George Floyd'u boğarak öldürmesinin ardından ABD'de yoğun katılımlı protestolar yaşanıyor. Zaman zaman polislerle çatışmaların çıktığı gösteriler nedeniyle 25 şehirde sokağa çıkma yasağı ilan edilirken halk suç işleyen bütün polislerin tutuklanması ve ırkçılığın son bulması talebiyle sokakları doldurmayı sürdürüyor.

Şarkıcı ve yönetmen Mahsun Kırmızıgül, ABD'deki binlerce kişinin sokaklarda olduğunu gösteren bir videoyu sosyal medya hesabından paylaştı. Kırmızıgül, "Öldürülen bir insan için, beyazlar, kiliseye giden dindarlar, yahudiler,  müslümanlar, polisler, askerler ve tüm toplum sokaklara çıkıp kendi devletine karşı eylem yapıyorlar. Dünyada zulm etmenin, hak yemenin,bağnazlığın en önemlisi ırkçılığın sonu geliyor galiba" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları