loading
close
SON DAKİKALAR

Malala taburcu edildi

Malala taburcu edildi
Tarih: 05.01.2013 - 11:50
Kategori: Dünya

Pakistan’da Taliban militanları tarafından vurulan 15 yaşındaki aktivist Malala Yusufzay taburcu edildi...

İngiltere'nin Birmingham şehrindeki Kraliçe Elizabeth Hastanesi'nde tedavi edilen Pakistanlı Malala Yusufzay taburcu edildi. Malala'nın birkaç hafta sonra geçireceği kafatası ameliyatına dek ailesinin yerleştirildiği evde kalacağı belirtildi.

Hastaneden yapılan açıklamada, Malala'nın evde bulunduğu süre içinde kontrollerinin devam edeceği ve ocak ayı sonunda ya da şubat ayı başında uğradığı saldırıda hasar gören kafatasından estetik operasyon olması gerektiği açıklandı.
Açıklamada, Malala'nın güçlü bir iradeye sahip olduğu ve tedavisinde büyük ilerleme sağlandığı da ifade edildi.

Okul dönüşü kurşunlandı

Kız çocuklarının okula gönderilmesi için çeşitli kampanların öncülüğünü yapan Malala, geçen ekim ayında okulundan dönerken Pakistan'ın kuzeybatısındaki Svat Vadisinde iki Taliban militanı tarafından kafasından kurşunlanmıştı.
Malala, yürüttüğü kampanyalar sayesinde dünyada sembol haline geldi

Pakistan'da bir hafta boyunca tedavi edilen Malala için İngiliz hükümeti yardım teklifinde bulunmuştu. Malala bunun üzerine geçen yıl ekim ayında kurşun yaralanmalarıyla ilgili özel bir birimi bulunan Kraliçe Elizabeth Hastanesi'ne getirildi.
Malala Yusufzay, ülkesinde kız çocuklarının eğitimi için yürüttüğü kampanyalar nedeniyle sembol isim haline geldi.
Babası konsolosluğa atandı

Malala Yusufzay'ın babası Ziyaddin Yusufzay'ın da geçen ay Birmingham'daki Pakistan Konsolosluğuna eğitim ataşesi olarak atandığı açıklanmıştı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları