loading
close
SON DAKİKALAR

Mansur Yavaş: 1 milyar 70 milyon TL kredi kullandığım iddiaları doğru değil

Mansur Yavaş: 1 milyar 70 milyon TL kredi kullandığım iddiaları doğru değil
Tarih: 08.10.2020 - 16:26
Kategori: Gündem

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 1 milyar 70 milyon kredi kullanıldığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Mansur Yavaş’ın başkanlığında toplandı.

Toplantıda Başkan Yavaş, Meclis’e sunulan ve oy birliğiyle kabul edilen 700 milyon TL kredi kullanımının hangi kalemlere harcanacağını anlattı.

Mansur Yavaş'ın açıklamaları şöyle:
“Kredinin 250 milyon lirasını Mamak Kentsel Dönüşüm, 2 bin 500 konutun ihalesine yıl başında çıkacağız. Daha iyi bir teklif gelirse 13 bin 500 konutun talebi olursa Belediye Meclisi’nde değerlendiririz. Otobüslerden tutun vatandaşa maske vb gibi pandemi ile ilgili harcamalara 150 milyon TL. Bunun 50 milyon TL’si ilçelere asfalt olarak verilecek ya da AYKOME üzerinden verilecek. 50 milyon TL’yi Etimesgut İstasyon Caddesi köprülü kavşak için ayırdık. Bunun projesi hazır. EKAP'tan gün alıyoruz. 7 milyon TL de havuz bakım ve onarım, 6 milyon TL dekoratif kentsel yapım elemanları alımı, 47 milyon TL Batıkent'te 400 dönümün üzerinde rekreasyon alanı var onu yapacağız. 40 milyon TL de Dikmen Vadisi rekreasyon alanında çevre düzenlemesini yapmayı planlıyoruz.”

“Kendim yapacağım bir proje için sizden bir kuruş kredi istemiyorum” diyen Başkan Yavaş, 1 milyar 70 milyon kredi kullanıldığı yönündeki iddiaların doğruyu yansıtmadığına dikkat çekti.

 Muhalefetin kredi kullanımına ilişkin açıklamalarına da yanıt veren Başkan Yavaş, Meclis’te daha önce onaylanan kredilerin Hazine’de beklediğini ve henüz kullanılamadığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Hatırlarsanız Mamak Belediyesinin önünden arabalar uçuşuyordu. Biz bizden önce yapılmamış Mamak’ta sele dönüşen yağmur suyu ve atık su borularını yaptık. Sonuçta 1 milyar 70 milyon TL size kredi verdik diyorsunuz ya ben bir kuruş kredi kullanmadım. Hiç siyaset yapmaya gerek yok, ben kendi projelerimde bu krediyi kullanmak istemiyorum. Allah da kullandırmayı nasip etmesin. Biz Ankara için bir araya gelmeye bakalım. Herkesin gözü önünde yardım organizasyonları da yaptık. Bunlar dünyaya model oldu demek varken niye böyle yapıyorsunuz?"

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları