loading
close
SON DAKİKALAR

Mansur Yavaş'tan Bakan Koca'ya pozitif vakaları belediyeyle paylaşma çağrısı

Mansur Yavaş'tan Bakan Koca'ya pozitif vakaları belediyeyle paylaşma çağrısı
Tarih: 18.09.2020 - 18:07
Kategori: Gündem

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Sağlık Bakanı Bakan Koca'ya pozitif ve karantinadaki hastaların bilgilerinin belediyeyle paylaşılması çağrısında bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs testi pozitif çıkan kişileri evlerine araçla bıraktıklarını belirterek, "Temaslıların taramasını 15 saat içinde yapıyoruz. İzole edilen taşıyıcıyı arıyor, semptom gelişmişse 112 Acille hastaneye getiriyoruz. Bu sistem tüm illerde uygulanıyor. Dünyada böyle bir uygulama söz konusu değil" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Bakan Koca'ya pozitif ve karantinadaki hastaların bilgilerinin belediyeyle paylaşılmasıyla toplu taşıma kullanmalarının önüne geçilebileceğini kaydetti.

Bakan Koca'ya çağrıda bulunan Mansur Yavaş'ın paylaşımı şöyle: "Sayın Bakanım. Covid-19'a bağlı ihlalleri önlemek adına pozitif ve karantinadaki hastaların Belediyemizle paylaşılması durumunda EGO Genel Müdürlüğümüz veri tabanı aracılığıyla toplu ulaşımı kullanmalarının önüne geçebilir,salgınla mücadelemize farklı bir boyut kazandırabiliriz."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları